Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vijay Iyer Trio, cel mai bun grup de jazz al anului 2015, cântă la Bucureşti!

0

Pe 15 mai, de la ora 20.00, Teatrul Elisabeta găzduieşte concertul celui mai lăudat pianist de jazz al ultimilor ani, Vijay Iyer.

Evenimentul marchează debutul ediţiei cu numărul opt a Festivalului Culturii Indiene “Namaste India”, ce se va desfăşura în perioada 15 mai – 30 iunie.

Concert Vijay Iyer Trio 15 mai 2016
Vijay Iyer, unul dintre cei mai influenţi indieni din lume

Pianist-compozitor cu 20 de albume publicate, profesor permanent la Harvard, Vijay Iyer este „Artistul Anului 2015” și „Pianistul Anului 2014”, conform Downbeat, cel mai sever clasament de jazz din lume.

Iyer vine la București împreună cu Marcus Gilmore (percuție) si Stephan Crump (bass), formulă desemnată de Downbeat „cel mai bun grup de jazz al anului 2015”.

vijay_ Lena Adasheva

Cu Vijay Iyer la pian, trio-ul și-a câștigat renumele prin 2 albume:

HISTORICITY, nominalizat la Grammy pentru „Cel mai bun Album de Jazz Instrumental” și votat „Albumul de Jazz numărul 1” în 2009 de către ziarele New York Times, Los Angeles Times, Chicago Tribune şi Downbeat International Critics Poll
şi
ACCELERANDO, votat „Albumul de Jazz al anului 2012”, în cadrul a 3 sondaje diferite la care au participat sute de critici din toată lumea.

Cel mai recent album, BREAK STUFF, a fost lansat în februarie 2015, iar criticul Steve Greenlee a scris în recenzia lui, că Iyer s-ar putea să fie “cel mai lăudat muzician de jazz”, unii ajungând să-l considere, fără ocolişuri, drept un geniu al jazz-ului.

“RADHE RADHE: Rituri de holi”, filmul-ritual care poartă semnătura muzicală a lui Vijay Iyer.
În deschiderea concertului, de la ora 18.30, va fi proiectat filmul ‘’RADHE RADHE: Rituri de Holi” (2014), având coloana sonoră semanta de Vijay Iyer.

radhe-radhe-film
Filmul regizorului Prashant Bhargava este un ghid video spiritual despre faimosul festival hindus Holi, numit şi “festivalul culorilor”, care celebrează dragostea dintre divinitatea Krishna și iubita lui, Radha.

Imaginile prezintă sărbătoarea de 8 zile de pe străzile oraşului Mathura, India, locul legendar unde s-au născut Krishna și Radha.

De aici vine și titlul filmului (RADHE RADHE), o formulă de salut și venerație, deseori schimbată între locuitorii si oaspetii din Mathura, loc considerat una dintre porțile de intrare spre adevărata cunoaștere a lui zeului Krishna.

Responsabilitatea lui Vijay Iyer a fost să sincronizeze ritmurile inregistrate de Bhargava, aducând spectatorul în mijlocul unor “fluxuri de energie.”

Seara “Vijay Iyer la Bucuresti” este un eveniment propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz, în colaborare cu Centrul Cultural Rabindranath Tagore.

http://namasteindia.ro/
http://www.jazzfanrising.ro/

Poster-Vijay Iyer Trio

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.