Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Viitorul vine în România. Peste 50 de speakeri internaționali și români prezenți la Future Summit 2020

0

Cel mai important eveniment anual dedicat viitorului se întoarce în România cu zeci de conversații globale alături de peste 50 de speakeri internaționali și români timp de 5 zile.

Câteva din temele la care Summit-ul încearcă să răspundă: Care sunt transformările pe care pandemia le aduce în business și societate? Cum transformă AI, VR și automatizarea industriile și serviciile publice? Care sunt oportunitățile Green Deal și soluțiile la crizele climatice? Cum arată viitorul muncii și al educației și care sunt cele mai noi tendințe în serviciile de sănătate digitală, leadership și mobilitate? Cum se schimbă lumea post alegeri prezidențiale americane și cum reducem impactul dezinformării. Care sunt transformările economice pentru România și Europa în 2021?

„Construim alături de partenerii noștri și peste 1000 de lideri de business și antreprenori o conversație globală timp de 5 zile despre cele mai importante transformări în business, societate și mediu pentru a înțelege cu toții mai bine ce decizii strategice trebuie să luăm astăzi pentru mâine”, spune Ciprian Stănescu, fondator Future Summit.

Printre cei 20 de speakeri internaționali Future Summit 2020 se numără: 

Hao Li (Pinscreen), considerat cel mai important artizan al tehnologiei deepfake, recunoscut de MIT ca unul dintre cei mai importanți inovatori globali și speaker al WEF de la Davos.

Patrick Nathen (Lilium), a construit primul taxi zburător electric ce poate să transporte 5 persoane pe distanțe de peste 300 km într-o oră, companie ajunsă la o evaluare de peste 1 miliard de dolari.

Joanna Rohozińska, International Republican Institute – coordonatoare a Beacon Project, comunitate globală ce oferă analize și soluții la provocările dezinformării și fake news.

Ollie Rankin, pionier al AI și al VR, artizanul efectelor speciale pentru Lord of the Rings, X-Men sau Harry Potter și al Lost Horizon Festival, primul festival de muzică și artă virtual. 

Tanja Schindler, un futurolog recunoscut la nivel internațional de aproape 10 ani, ce a dezvoltat o comunitate globală de 450 de experți în foresight: Futures Space.

Aaike van Vugt, ce dezvoltă o nano-imprimantă 3D, care va putea construi nanotehnologie pentru aplicații în tehnologia senzorilor, LED-urilor sau electronicelor.

Zahara Chetty, futurist specializat în traumă și tehnologie și fondatoare a African Futures Academy. 

Janosch Delcker, Corespondentul AI al Politico Europe, focusat cum învățarea automată și automatizarea schimbă procesul de elaborare a politicilor.

Future Summit 2020 aduce și voci din România care să contribuie la conversațiile despre viitor. Printre cei 30 de speakeri români se numără: Allen Coliban (primarul Brașovului), Steven van Groningen (Raiffeisen Bank), Cătălina Dodu (ANIS), Avi Cicirean (Brand Minds), Dragoș Tudorache (europarlamentar), Laura Coroianu (EMAGIC), Dan Robinson (Asociația Berarii României), Florin Stoican (Parcul Natural Văcărești), Alina Bârgăoanu (SNSPA), Alexandru Ghiță (Educativa), Alex Găvan, alpinist și activist al mediului sau, Ana Tobor, primul influencer virtual din România. 

În cadrul Future Summit, 35 de start-up-uri, din cele 50 ce au făcut parte din incubatorul Future Makers, vor avea pitch-uri în zilele de 17 și 18 noiembrie pentru investiții de 20.000 de euro.

Mai multe detalii despre agenda celor 5 zile pot fi găsite aici: https://future-summit.org/agenda-2020 

50% din încasările biletelor achiziționate vor fi donate de organizator pentru achiziționarea de calculatoare pentru copii din medii defavorizate, oferindu-le alături de 1calculator.ro, o șansă în plus la viitor. Biletele se găsesc la https://ove.ro/future-summit-2020  

Future Summit 2020 este organizat de Social Innovation Solutions, susținut de Raiffeisen Bank și Fundația Coca Cola în parteneriat cu Romanian Business Leaders, Confederația Patronală Concordia, Black Sea Trust for Regional Cooperation sau The Entrepreneurship Academy și partener radio Guerrilla.


Social Innovation Solutions (SIS)

Social Innovation Solutions este o organizație ce oferă consultanță și facilitarea conversațiilor strategice pentru ONG-uri și corporații în impact social și inovație și dezvoltă programe educaționale și competiții de business pentru tineri: Social Impact Award, Future Makers și Future Youth Summit, precum și platformele de conversații despre viitor: Future Summit sau Future Talks. În ultimii doi ani co-fondatorii SIS au fost invitați ca vorbitori la Davos – World Economic Forum sau la Harvard Future of Europe

Despre autor

avatar

Ciprian Stanescu is Managing Partner of Social Innovation Solutions - an organization offering support & consultancy for NGOs and corporations on social impact, future trends and innovation. SIS also manages a variety of educational programs and business competitions for youth like Social Impact Award and Future Makers, working with over 2800 youth and incubating 70 start-ups each year. Ciprian worked 2 years for Ashoka Romania, part of the largest global organisation supporting social innovation and 10 years he worked for the Aspen Institute Romania. He is a Global Shaper Alumni of the World Economic Forum and co-founder of Global Shapers Bucharest Hub. In 2017 he started teaching a class in Futurism at The Entrepreneurship Academy as well as developing a series of conferences on the future - Innovations for Tomorrow/ Future Summit. Ciprian is currently doing his PhD in International Economics in Bucharest and holds an MA in Political Science from the Central European University.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.