Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Viitorul Memoriei: Rezistența

0

Proiectul transnațional pentru comemorarea Holocaustului prin artă și media în România și Republica Moldova, dedicat combaterii antisemitismului, rasismului și xenofobiei anunță lansarea unui catalog și o serie de evenimente educaționale în Cluj, Mediaș, Oradea și București, în perioada 23-31 mai 2018.

Catalogul include lucrări de Marcel Iancu, Hedda Sterne, Willy Pragher, Leon Misosniky, Benno Friedel, Samy Briss, Miklos Onucsan, Laszlo Ujvarossy, Răzvan Anton, Andreea și Matei Bellu, Belu Simion Făinaru, Istvan Fischer, Csilla Konczei, Alex Leon, Josef Biro, Tibor Erno, Barat Moric, Paul Fux, Erno Grunbaum, texte de Dr. Ladislaus Lob, Dr. Ion Duminică, Shaina Larrivee, Rodica Indig, Miklos Szilard, Maria Axenti și supraviețuitori ai Holocaustului sau nepoții lor, fragmente din filme produse pentru platformă și o serie de documente de la expozițiile organizate în 2017.

Introducere de Olga Ștefan, editor

Design de Alice Stoicescu

Lansarea catalogului va fi însoțită de proiecții de filme, discuții, un tur ghidat prin Oradea (în colaborare cu Asociația Tikvah), iar la Mediaș și București, de ateliere cu liceeni pe tema rezistenței de atunci și din prezent (moderatori: Katia Pascariu, Mihaela Michailov, Răzvan Anton).

Datele evenimentelor următoare:
23 mai            Casa Tranzit, Cluj
24-26 mai      Casa Sinagogii, Mediaș

28-29 mai      Universitatea de Artă și tur ghidat prin Oradea

30 mai            Centrul Replika, București

31 mai             Școala Națională de Studii Politice și Administrative

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să consultați arhiva proiectului, care include diverse filmări și înregistrări cu supraviețuitori și alte tipuri de documente prezentate la expozițiile din 2017 de la București, Oradea, Cluj, Iași și Chișinău în cadrul evenimentelor organizate de proiectul Viitorul Memoriei.

http://www.thefutureofmemory.ro

proiect inițiat și curatoriat de Olga Ștefan

coordonat de Asociația UMA ED

www.umaed.ro

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

parteneri: Cinemateca Română, Casa Tranzit Cluj, Universitatea de Artă și Asociația Tikvah Oradea, Centrul TRACES și Casa Sinagogii Mediaș, Centrul Replika București, Școala Națională de Studii Politice și Administrative București

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.