Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Viitori profesioniști în domeniului comerțului încep cursurile Școlii Comerciale Austriace din România

0

Școala Comercială Austriacă din România – o’SCAR, înființată la inițiativa Ambasada Austriei – Secția Comercială în parteneriat cu opt companii cu renume din România, se deschide pe 14 septembrie, la Colegiul Economic “Costin C. Kirițescu” din București.

oscar

Programul educațional are la bază educaţia duală, care îmbină informațiile teoretice și activităţile practice, iar elevii admiși vor învăța de la cei mai buni profesioniști din companii de top meseria de comerciant – vânzător: BILLA, C&A, Deichmann, dm drogerie markt, Hervis, HUMANIC, kika şi Telekom.

„Concretizarea proiectului educațional o’SCAR demonstrează că există un interes vizibil în crearea de profesionişti într-un domeniu foarte căutat în România, cel comercial. Suntem convinşi că primii elevi ai o’SCAR vor reprezenta un standard pentru viitorii angajatori, care vor simţi diferenţele dintre actualul sistem profesional şi cel propus de Școala Comercială Austriacă din România, bazat pe învățământul dual și promovat în țări precum Austria și Germania. De altfel, programul reprezintă o oportunitate pentru acești tineri, care, la finalul studiilor, au posibilitatea de a deveni angajați ai companiilor în care desfășoară orele de practică”, a declarat Rudolf Lukavsky, Consilier Comercial în cadrul Ambasadei Austriei la București.

„Colegiul nostru va găzdui, din luna septembrie, primele cursuri ale singurei școli profesionale din București ce are la bază învățământul dual și oferă pregătire în meseria de comerciant – vânzător. Ne bucurăm că, prin acest parteneriat unic cu Secția Comercială a Ambasadei Austriei și agenții economici, elevii noștri vor câştiga experienţă învăţând de la profesionişti în domeniu pe parcursul celor 3 ani de studii. Prima clasă din proiectul educaţional o’SCAR va deveni sinonimă cu dezvoltarea învăţământului profesional, care, în ultimii ani, a mai pierdut din încrederea societăţii româneşti. Ne bucurăm că tinerii admiși în program vor avea parte de o pregătire conformă ultimelor cerinţe din domeniu şi adaptată nevoilor angajatorilor”, a completat Loredana Popescu, Directorul Colegiului Economic “Costin C. Kirițescu”.

Școala Comercială Austriacă din România are o durată de trei ani și se adresează absolvenților de clasa a VIII-a, care doresc să urmeze cursuri de formare profesională în meseria de comerciant – vânzător în domeniile alimentar și non-alimentar (încălțăminte, fashion, sport, mobilier, îngrijire personală și telecom).
Având la bază învățământul dual, componenta practică a programului are o pondere din ce în ce mai crescută de la an la an: anul I (80% teorie, 20% practică), anul II (40% teorie, 60% practică), anul III (28% teorie, 72% practică).

În plus, tinerii înscrişi la Școala Comercială Austriacă din România vor fi sustinuţi financiar prin acordarea unei burse lunare de până la 400 de lei, în funcție de rezultatele obținute, și decontarea integrală a costurilor de transport în comun pe toată perioada programului.

La finalul perioadei de studiu, absolvenţii o’SCAR vor primi un certificat profesional recunoscut pe plan european şi vor avea prioritate la angajare în companiile participante la proiect.
Proiectul este susținut de Primăria Sectorului 6, Administrația Școlilor, CNDIPT și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.