Victor Rebengiuc deschide HomeFest, primul festival de apartament!

0

HomeFest, primul festival de apartament, se va deschide pe 12 aprilie cu spectacolul-lectură al lui Victor Rebengiuc, Legenda Marelui Inchizitor. Piesa va fi putea urmărita chiar pe Șipotul Fîntînilor, strada pe care locuiește binecunoscutul actor, însă într-o casă vecină: la sediul lorgean theatre, inițiatorul festivalului, deschis de 5 ani în garsoniera scriitorului Jean-Lorin Sterian.

afis HomeFest

HomeFest continuă în apartamente și case locuite din București cu opt zile de teatru, dans contemporan, performance-uri, vernisaje, vizionări de film, concerte și o lansare de carte. După ce a fost jucat multă vreme într-un faimos hotel, spectacolul Camera 1306 de Cosmin Manolescu se va juca într-un apartament pe strada Toamnei. Piesa Acasă, de Ștefan Caraman, cu Ruxandra Coman, se va juca într-o garsonieră din Pantelimon, Talk to the Bomb, de Rucsandra Pop, într-un bloc din zona Dorobanți, Robert Balan iși va prezenta Sfarsit, work in progress într-un apartament cu trei camere din zona Nerva Traian, iar Omul Pubela, de Matei Vișniec, va fi pus în scenă de apartament chiar în casa regizorului Alexandru Robert Nagy. Ce zile frumoase!, de Samuel Becket, în interpretarea Iuliei Popescu, urmează să fie performat intr-un bloc cu patru etaje din zona Vitan.

În HomeFest vor fi prezenți și doi coregrafi străini, Alice Pons și David Bloom. Alice Pons va performa piesa Striptease într-o casă din zona Pieței Chibrit, iar David Bloom iși va prezenta filmul Quintet într-un apartament de două camere de pe bdul Magheru. In ultima zi, echipa HomeFest va asteapta la o seara de filme la video. Asta este doar o parte, despre celelalte evenimente puteți citi pe site-ul homefest2014.wordpress.com

“Spațiul casnic schimbă mult relația dintre actor și spectacol, dintre spectacol și spectatori și, cel mai important, dintre actori și spectatori. În teatrul mainstream, astfel de întâlniri nu se petrec. Oamenii vin la teatru, asistă, pleacă. E un fel de vizionat emisiuni tv live. Apartamentul oferă un spațiu puternic personalizat. Home made culture este o întâlnire aparte între spațiul familiar, domestic și actul artistic, din care toți participanții, gazdele, actorii, oaspeții-spectatori își oferă unii altora o experiență memorabilă. Nu mă interesează entertainment-ul, ci aspectul social, uman al teatrului.” – Jean-Lorin Sterian, inițiator HomeFest.

Până pe 2 aprilie, HomeFest poate fi susținut prin crowdfunding pe platforma potsieu.ro

Până acum s-a strâns jumătate din suma pentru care se face campania, iar organizatorii mizează pe o mobilizare puternică în această ultimă săptămână de crowdfunding pentru a strânge toată suma și a acoperi toate costurile festivalului.
HomeFest este un proiect inițiat de lorgean theatre, finanțat de Fondul Mega Image pentru Comunitate gestionat de Fundația Comunitara București, și sprijinit de fundația Gabriela Tudor. Partener: tranzit.ro/ București. Parteneri media: HotNews, Șapte Seri, Orasul Meu, Sub25, getlokal

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează