VERNON FOSTER în dialog cu MARIO BARANGEA despre tradiţii autentice pentru comunitatea contemporană

0

TRADIŢII AUTENTICE PENTRU COMUNITATEA CONTEMPORANĂ

* VERNON FOSTER în dialog cu MARIO BARANGEA

Joi, 13 noiembrie 2014, orele 19.00 la Sala Studio a USH

“Nimic nu trăieşte mult;

 Numai pământul şi munţii.” (Cântec de moarte al indienilor Sheyla)

Editura Herald, în parteneriat cu Universitatea Spiru Haret, cu sprijinul Fundaţiei Floarea Vieţii şi al comunităţii Spiritualitate Nativ Americană din România au plăcerea de a vă prezenta conferinţa publică Transmiterea tradiţiilor autentice în folosul comunităţii contemporane – un dialog între nativul american Vernon Foster şi Mario Barangea.

Evenimentul (cu intrare liberă) este centrat în jurul invitatului Vernon Foster, care trăieşte şi lucrează în România de câţiva ani, şi este inspirat de cea mai recentă apariţie editorială din colecţia ŞAMANISM apărută la editura Herald: Marea Viziune. Povestea lui Black Elk.

Pe parcursul dialogului condus de Mario Barangea veţi putea afla detalii despre cele mai importante ceremonii de vindecare ale nativilor americani (pipa păcii, dansul soarelui, sauna vindecătoare), despre istoria nativilor, destinul cultural şi inţelepciunea lor straveche care poate fi folosită şi astăzi pentru armonizarea vieţii.

 11

Vernon Foster

https://www.facebook.com/spiritualitatenativamericana

http://spiritualitatenativamericana.wordpress.com
Interviu – https://www.youtube.com/watch?v=0WuJQsfphT0

Vernon Foster este un nativ american din tribul Klamoth/Modoc Yahooskin, este purtător de cuvânt la nivel internaţional al nativilor americani, activist în 1968 pentru drepturile nativilor americani, organizator al unor programe precum Buffalo Hearts sau Red Road Journeys, păstrător al învăţăturilor spirituale ale tribului Lakota de peste 30 de ani. Lucrează şi cu publicul din România, expunând celor interesaţi metode de vindecare folosite de secole. Este păstrător al pipei sacre, Chanumpa şi cunoscător al ceremoniei Dansul Soarelui.

Mario Barangea

 www.poiematike.blogspot.com

www.noxtatic.blogspot.com

Interviu – https://www.youtube.com/watch?v=S6QHSsOKyHk

Mario Barangea este doctorand al Facultăţii de Filosofie – Universitatea din Bucuresti, a realizat un Master în Studii Religioase (Traditii şi Texte) – Universitatea din Bucureşti cu subiecte de interes şamani, druizi, magi şi alţi “intermediari către Cei de Sus” cum îi place să declare. A petrecut un an de citit şi conspectat Sfinţi Părinţi din Orient şi Occident cu scopul de a scrie o lucrare despre ”paradoxul  tranfigurării” sub forma studiilor de master şi este licenţiat în filosofie la aceeaşi Universitate din Bucureşti.

În vremea din urmă am descoperit că pot să scriu despre ce gândesc, că mă gândesc rar la lucruri cu adevărat importante, că îmi doresc să pictez, să citesc, să dorm, să mă plimb, să contemplu. Totul natural. – Mario Barangea

Cartea

Marea viziune. Povestea lui Black Elk, un om sfant al poporului Sioux Oglala – este cartea-mărturie a unei extraordinare viziuni spirituale avute de un bătrân vraci Sioux, în timpul marilor încercări ale indienilor din preerii. Ideile ei sunt revoluţionare, aşa cum au fost întotdeauna viziunile profetice, revoluţionare nu în sferele economiei sau ale politicii, ci în ideea universală a înţelesului tainic al vieţii. Este revelaţia unui om sfânt şi dezvăluirea acelui quo vadis pe care toţi oamenii îl căută pentru ei înşişi şi pentru alţii.

Viziunea lui Cerb Negru transcende graniţele de rasă, crez sau geografie. Este tot atât de universală ca învăţăturile lui Buddha, Hristos sau Muhammad, sau ca doctrinele lui Marcus Aurelius si Sf. Toma d`Aquino. Universalitatea Marii Viziuni e dovedită şi de traducerea cărţii în numeroase limbi. Cerb Negru nu era ştiutor de carte şi nu vorbea engleza. Era un „străvechi”, aşteptându-şi sfârşitul de obşte în Rezervaţia Pine Ridge, sperând numai că va putea „păstra marea sa viziune pentru omenire”.

Eveniment: http://on.fb.me/1tfMS4G

Organizatori: Editura Herald si Universitatea Spiru Haret

Sustinatori: Fundatia Floarea Vietii, Comunitatea Spiritualitate Nativ Americana din Romania

Parteneri media:

TvCity.ro, Sensotv.ro, TraiesteConstient.ro, DrumulSpreCentru.ro, Fundatia Calea Victoriei, RomaniaPozitiva.ro, Filme-carti.ro, Ed4Lead, Bookaholic.ro, Bookblog.ro, Amintiridincalatorie.ro, Bookuria.info, AndreeaTalmazan.ro, Staupenet.ro, Cartidelumina, Societatesicultura.ro, Artout.ro, Nierika.ro, ChemareaSufletului.ro , Fundatia Pretuieste Clipa, Rabbit Media.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează