Vernisajul expoziției originale Le macchine di Leonardo da Vinci, joi, 30 martie 2023

0

Vernisajul expoziției originale Le macchine di Leonardo da Vinci, joi, 30 martie 2023, la ora 16:00, în sala Agora, la al patrulea eveniment din cadrul proiectului cultural Aletheea9.

Aflată în turneu mondial, expoziția este găzduită în premieră de o școală privată.

Expoziția originală Le macchine di Leonardo da Vinci, creată de Carlo Niccolai, fondatorul Museo Leonardo da Vinci Firenze, în colaborare cu prof. Carlo Pedretti este una dintre cele mai apreciate expoziții cultural-educative și interactive la nivel mondial și a fost văzută până în prezent de peste 20 milioane de vizitatori, în circuitul său în peste 112 orașe din 28 de țări de pe 5 continente.

În cadrul expoziției, vizitatorii vor putea admira 45 de mașinării (concepte, prototipuri, dispozitive, mecanisme) care au fost proiectate în urmă cu peste 500 de ani de către Leonardo da Vinci, printre care: bicicleta, planorul, automobilul, parașuta, rulmentul, mecanismul bielă-manivelă, volantul, angrenajul elicoidal, cricul, reflectorul, macaraua cu platformă circulară. De asemenea, colecția cuprinde schițe și replici după picturile lui Leonardo da Vinci, multe dintre acestea respectând dimensiunile operelor originale.

Invitat, în deschidere, va fi Nicolae Cazacu, antreprenor cultural și facilitatorul expoziției în România.

Ghizi vor fi elevii Aletheea, care s-au pregătit cu mult entuziasm pentru a le oferi cât mai multe informații vizitatorilor.

Accesul este gratuit.

Expoziția va fi deschisă publicului larg în perioada 3 aprilie – 10 mai (excepție: 13-18 aprilie – vacanța de Paște). Vom reveni în curând cu informațiile complete.

Mai multe detalii se regăsesc și pe pagina oficială a expoziției: https://www.facebook.com/ExpoLeonardodaVinciInteractive/

Eveniment realizat în parteneriat cu Museo Leonardo da Vinci Firenze și Original Media România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.