Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vernisajul expoziției de fotografie Dominatrix @Alchemia Bucuresti

0

 

ALCHEMIA DESCHIDE SESIUNEA DE TOAMNĂ – VERNISAJUL EXPOZIȚIEI DOMINATRIX

Alchemia – Centru pentru Arte Contemporane deschide seria expozițiilor de toamnă cu o expoziție de fotografie, o poveste în imagini a sentimentelor puternice, intense și de cele mai multe ori conflictuale, care ne domină viața.

Vă invităm joi, 12 septembrie 2013, la ora 20:00, la vernisajul expoziției de fotografie Dominatrix, semnată de artista Camelia Popescu.

Dominatrix prezintă o serie de fotografii care vorbesc despre vulnerabilitate, slăbiciune și naturalețea fiecăruia dintre noi, o naturalețe pură, neîngrădită de măștile sociale pe care le purtăm zilnic. Viziunea fotografei Camelia Popescu este transmisă prin intermediul nudurilor a 14 bărbați surprinși în situații vulnerabile, în poziții de dezechilibru, de confuzie. Uneori personajele sunt prinse în tumultul vieții, alteori sunt strivite de spații strâmte sau sunt încarcerate, confundându-se cu reflexiile lor.

Pe lângă nudurile masculine, expoziția cuprinde și două nuduri feminine, două modele în poziții de forță, dominatoare (de unde și numele expoziției). După cum afirmă Camelia Popescu, cele două cadre “….nu sugerează totuși o rivalitate între cele două sexe. Femeia reprezintă provocările vieții, momentele care uneori sunt mai dificile decât poate suporta bărbatul. Am încercat o abordare nouă, o schimbare de perspectivă pentru că în media, în tot ce înseamnă fashion, prezentare publică, bărbații sunt determinați și puternici. Eu nu vreau să contravin acestei viziuni, ci pur și simplu să arăt că există și o latură vulnerabilă, că există momente în care și bărbații sunt depășiți de situație, sunt în căutare, că au momente în care își arată adevăratele sentimente….”

Expoziţia este deschisă în perioada 12 – 18 septembrie.

Afis_DominatriX_Bucuresti

Urmărind visul inițial de a deveni jurnalistă, dar etern îndrăgostită de călătorii și fotografie, Camelia POPESCU  spune povești în imagini.

Se inspiră mai ales din viața reală, din locurile pe care le vizitează, din muzica pe care o ascultă, din filmele pe care le vede, din cărțile pe care le citește.

Ii place să suprindă clipa, să creeze momente, să capteze clipe din viețile oamenilor, animalelor, clădirilor… în încercarea de a transmite celor din jur propriile viziuni și sentimente, dezvăluiri mai presus de forța cuvintelor.

Website: www.cameliapopescu.ro

Pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/547050822030730/.

 

Alchemia – Centru pentru Arte Contemporane este un spațiu unic în peisajul Bucureștean. Destinat unui public rafinat, Alchemia este locul care promovează relaxarea prin artă și bun gust.

 

Arta plastică, teatrul, muzica, dansul, toate își găsesc locul într-un spațiu elegant și generos, amplasat central.

Mai mult decât o galerie de artă, o cafenea sau o comunitate a oamenilor care iubesc frumosul în toate formele lui de manifestare, Alchemia este un spațiu deschis exprimării libere și experimentării.

Informații suplimentare: office@alchemia.ro sau pe www.alchemia.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.