Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vernisajul expozitiei de colaje „Toxic” – Raluca Cozma @Alandala

0

Vineri, 12 Septembrie ora 20 :00, va invitam la vernisajul expozitiei de colaje „Toxic” semnate artista Raluca Cozma.

Expo_Toxic@AlandalaRaluca Cozma este nascuta la Brasov in 1977. De mica a fost pasionata de desen si pictura.

In anul 1996 a obtinut diploma in Arta decorativa si Pictura murala.

Ulterior a profesat ca artist 3D in industria filmului si a jocurilor video, insa pasiunea cea mai mare o are pentru realizarea artei plastice.

In aceasta perioada a continuat sa creeze si a participat si la cateva expozitii de grup, mai multe lucrari aflandu-se in colectii private.

Stilul pe care il abordeaza nu este oarecum definit, deoarece ii place sa abordeze tehnici si subiecte noi.

Ii place sa experimenteze, sa se joace cu materialele si sa creeze pe diferite suporturi.

Expozitia actuala este o critica la adresa lucrarilor kitsch, acele tablouri cu flori « care au invadat mințile și sufletele gospodinelor, din generație în generație »  pe care artista le percepe ca fiind de o uratenie toxica.

Tehnica abordata este colajul, tehnica mixta (textile, ziare, acrilice, acuarele, piele folie de aluminiu, etc.)

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/584436671666559/

„Florile! Ah, gingașia lor! Ah, parfumul lor! Ah, ce subiect!

Aceste flori pe care le pictează toti (mai ales toate!), care cum poate! Și, uite așa, apar ororile care au infectat și infectează în continuare mintea și sufletul!

Aceste kitsch-uri care au invadat mințile și sufletele gospodinelor, din generație în generație, care ne sufocă și ne agresează și care au atâta succes pentru că, nu-i asa?, cine nu admiră o floare, oricât de urăt e pictata?

Nu mai scapi de ele! Îți invadeaza universul ca niște insecte multe și mici, mici și multe!

M-am saturat de aceste tablouri cu flori, care imi otravesc viața și imi jignesc privirea și sufletul cu urâțenia lor! Nu le mai vreau! Nu le mai accept! Sunt toxice!

Știu ca voi scandaliza pe mulți, dar nu mai vreau sa le vad! Pentru mine aceste mii de tablouri cu flori sunt intruchiparea universului îngust al celor care nu ințeleg altceva decât că arta trebuie să imite natura (juri că sunt naturale!), cu unicul scop de a delecta. Un tablou cu flori e ușor de înțeles, nu pune probleme, e un mediu călduț de reverie estetică. Pentru ei, asta e destul.

Pentru mine, aceste tablouri sunt mizeria de care trebuie să scap. Mă fac să vars! Reacția mea, aparent agresivă, e pe măsura agresivității lor numerice și calitative. Ele sunt toxina omniprezentă, pe care trebuie să o eliminăm, pentru a vedea că lumea și arta inseamnă mai mult decât o vază cu flori.” Raluca Cozma

Lucrarile vor fi expuse in Alandala pana pe 3 Octombrie.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.