Vernisajul expoziției colective Bucureşti Optimixed la Imbold, Galeria

0

Imbold, Galeria prezintă vernisajul expoziţiei colective Bucureşti Optimixed, joi, 16 mai, începând cu orele 20:00.

Expoziţia Bucureşti Optimixed este rezultatul intervenţiei spontane a 12 tineri artişti ilustratori peste fotografiile din portofoliul lui Igu – Cristian Vasile, iniţiatorul renumitului proiect Bucureşti Optimist.

Bucuresti OptimixedBucureşti Optimixed este o iniţiativă de reactivare a singurului festival de artă digitală din România – Print Art Fest (PAF!) şi îşi propune să  scoată în evidenţă colţurile de Bucureşti care ne fac să zâmbim, prin reinterpretarea imaginilor de către artiştii invitaţi: Ghica Popa, Kitră aka Nicu Duţă, Loreta Isac, Mădălina Andronic, Adrian Laie, Artpi Arpad Rezi, Cătălin Lartist, George Roşu, Paula Rusu, Veronica Neacşu, Victor Fota, D’JR Victor Manea.

Ideea de artă remixată, pe pânză, print sau digital, le oferă artiştilor invitaţi libertatea de a transforma, parţial sau total, personaje şi peisaje urbane, prin abordarea tehnicilor care-i definesc.

Expoziţia va fi una itinerantă: între 16 şi 23 mai, lucrările vor fi găzduite de Imbold, Galeria (strada Polonă, nr. 40), fiind integrate în circuitul Romanian Design Week, iar pe 24 mai, cu ocazia Nopţii Albe a Galeriilor, Bucureştiul Optimixed se va instala în Atelierul de Print (strada Mavrogheni, nr. 10).

București Optimist: Cristian Vasile (Igu) descoperă povești “despre jumătatea plină a orașului” și le fotografiază. Proiectul a fost lansat în martie 2012, și, într-un an de existență optimistă, a strâns peste 30.000 de fani pe pagina de Facebook unde este updatat constant cu documentarele foto ale laturii pozitive a Bucurestiului.

www.facebook.com/BucurestiOptimist

Imbold, Asociația Culturală este o organizație non-guvernamentală care are ca scop promovarea industriilor creative și, în special, a artelor vizuale din România. Imbold, Galeria este primul proiect  permanent al Asociației, un spațiu neconvențional, special amenajat pentru găzduirea expozițiilor de  artă contemporană. Imbold, Galeria este completată de spațiul primitor al Acuarela, Bistro de Arte www.facebook.com/ImboldGaleria

Atelierul de Print susține artiștii români și și-a propus să aducă arta contemporană mai aproape de  publicul care o apreciază. Astfel a creat prima galerie de artă românescă online, cu lucrări oferite în  serii limitate, semnate de artiști și însoțite de certificate de autenticitate. www.atelieruldeprint.ro

Organizatori: Asociaţia Culturală Imbold, Atelierul de Print.

Parteneri: The Public Advisors, Hello Menthol, Cocoaplatybus, Illy, Materie Cenusie

Parteneri media: Sapte Seri, Modernism.ro, Feeder.ro, Metropotam.ro, TATAIA, Decat o Revista, Arhitectura, Igloo, HipMag, Radio Guerilla, WebCultura.ro, Port.ro, Orasulmeu.ro, Vernisaje.ro, Dizainar.ro, Designist.ro, Artclue.net, DecosiEco.ro, Veiozaarte.ro, Gingergroup.ro, IqAds.ro, Zepellin

Asociația Culturală Imbold este o organizație non-guvernamentală care are ca scop promovarea industriilor creative și, în special, a artelor vizuale, din România.

Afis Bucuresti Optimixed

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează