Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

VERNISAJ – Trei basme românești într-un labirint modern al imaginilor la MNLR București

0

O carte supradimensionată și alte surprize la

VERNISAJUL EXPOZIȚIEI IPOSTAZE ALE NEMURIRII A ȘTEFANEI MĂRMUREANU

Trei basme românești într-un labirint modern al imaginilor la MNLR București

Mâine, 8 noiembrie, la ora 18.30, va avea loc vernisajul expoziției POVEȘTI ÎN RAMĂ. Ipostaze ale nemuririi în trei basme românești semnată de Ștefana Mărmureanu. Evenimentul este găzduit de Muzeul Național al Literaturii Române din București (strada Nicolae Crețulescu 8. La vernisaj vor vorbi despre lucrările expuse și despre proiectul POVEȘTI ÎN RAMĂ: Anca Boeriu, profesor UNARTE; Aurelia Mocanu, critic de artă; Matei Martin, jurnalist.

Sălile muzeului vor găzdui desene realizate în tehnică mixtă, toate inspirate de trei dintre cele mai cunoscute basme românești: Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte de Petre Ispirescu, Făt-frumos din Lacrimă de Mihai Eminescu și Ivan Turbincă de Ion Creangă. Fiecare basm este ilustrat prin câte o serie de lucrări care surprind momentele cheie ale poveștii.

Parcurgerea „labirintului” expozițional oferă vizitatorilor posibilitatea de a descoperi elemente legate de cele trei basme în numeroase spații ale muzeului. În afara lucrărilor propriu-zise se pot răsfoi o carte-obiect supradimensionată și un „album” virtual care rulează pe un ecran de proiecție, se pot accesa coduri QR care duc la textele originale, iar surprizele nu se opresc aici. De asemenea, în timpul expoziției cei interesați pot participa la toate evenimentele din cadrul proiectului, care sunt prezentate în broșura disponibilă la sediul muzeului, pe www.povestiinrama.ro sau în pagina de Facebook (povesti in rama).

Expoziția este deschisă în perioada 8-25 noiembrie 2018 (accesul este gratuit).

Proiectul este organizat de POVEȘTI ÎN RAMĂ în parteneriat cu MUZEUL NAȚIONAL AL LITERATURII ROMÂNE.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.