Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vernisaj: Călătoria Lunii Personale în România – Expoziţie foto Leonid Tishkov

0

Greenpeace România, alături de Seneca Anticafe şi Muzeul Tăranului Român au onoarea să vă invite luni, 7 decembrie, de la ora 17.00, la MTR, la Vernisajul Expoziţiei fotografice ”Călătoria Lunii Personale de Leonid Tishkov”, desfăşurată în prezenţa artistului. Expoziţia, ce va avea loc la Muzeul Taranului Român până pe 11 decembrie, va prezenta fotografiile realizate de Tishkov, în vizita sa în România din luna august a acestui an.

Scopul acestei călătorii fotografice a fost acela de a surprinde, într-o manieră artistică inedită, mai multe efecte ale schimbărilor climatice din ţara noastră. Aşadar, călătoria Lunii lui Tishkov a reuşit să surprindă şi să imortalizeze, în cei peste 2000 de km străbătuţi în România, probleme precum: defrişările din Piatra Craiului, peisaje dezolante de la Roşia Montană, iazul de decantare de la Geamăna, zidurile fabricii de formaldehidă din Sebeș sau scene de familie din imediata apropiere a CET Rovinari.

Poster Expozitie

Călătoria Lunii prin România a fost înregistrată de artistul rus Leonid Tishkov prin 14 fotografii și de către alți martori oculari prin notițe, însemnări pe hartă sau înregistrări video, toate prezentate în cadrul expoziţiei.

Voluntarii Greenpeace România au fost alături de Tishkov în această călătorie inedită pentru a-i semnala artistului cele mai importante probleme de mediu existente în România.

Artistul rus Leonid Tiskov călătoreşte în întreagă lume alături de instalaţia luminoasă Luna Personală, un proiect fotografic avangardist, ce spune povestea „unui om care s-a întâlnit cu luna şi a stat cu ea pentru totdeauna”. Proiectul surprinde o serie de fotografii stilizate și poetice ce includ în fiecare cadru o semilună iluminată electric, pe care veţi avea o ocazia să o vedeţi expusă alături de lucrări. Până acum, luna a avut expoziţii în China, Noua Zeelandă, Taiwan sau Franţa.

Prin acest proiect, România participă la ARTCOP 21 Global Climate Art Festival, manifestare ce cuprinde 496 de evenimente culturale în 52 de țări. Festivalul are ca scop promovarea prin artă a unui viitor curat din punct de vedere climatic şi se desfăşoară în paralel cu COP21.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.