Vedetele Focus cred în bine şi vor să inspire o nouă generaţie de jurnalişti

0

Prezentatoarele Focus Livia Graur, Magda Vasiliu Stoian şi Anca Serea au fost voluntare şi au oferit unor copii prima lecţie de jurnalism. Vedetele s-au implicat în campania CREDE ÎN BINE şi le-au dăruit micuţilor o parte din cunoştinţele lor despre televiziune. Aflaţi cum a decurs întâlnirea în această seară, de la ora 18.00, doar la Focus, la Prima TV.

Câţiva copii care provin din familii defavorizate au vizitat redacţia ştirilor şi au aflat ce trebuie să studiezi ca să devii un jurnalist profesionist, cum se fac ştirile şi cum ajung prezentatorii în fiecare seară în casele a milioane de români. Însoţiţi de Mihai Ursu, copiii au făcut cunoştinţă cu Livia, Magda şi Anca, pe care le-au asaltat cu întrebări. Micuţii le-au luat interviuri vedetelor, le-au descusut de secretele profesiei, au învăţat să citească de pe prompter, iar pentru câteva momente, s-au transformat în adevăraţi reporteri. La început mai timizi, copiii s-au obişnuit repede cu microfonul, pe care nu au mai vrut să îl lase din mână, dar şi cu echipa din redacţie.

„Mă bucur că am putut să le oferim câteva ore de fericire. S-au distrat şi au uitat poate de problemele pe care le au”, a spus Livia Graur.

Livia_Graur

Cel mai mult au fost impresionaţi de studioul ştirilor, unde chiar au spus poezii, au cântat şi au fost entuziasmaţi atunci când s-au văzut pe ecrane. Din regia de emisie, cei mici s-au văzut pentru prima dată la televizor şi au urmărit în direct un material despre ei din cadrul campaniei CREDE ÎN BINE. Pentru ei, surpriza a fost maximă atunci când Magda Vasiliu a „coborât” din ecranul televizorului şi a venit să îi cunoască.

„Sunt nişte copii minunaţi. Pentru ei este foarte important să înţeleagă că există oameni cărora le pasă de ei. Poate că nu toţi avem posibilităţi materiale să-i ajutăm, dar putem să le oferim timp din timpul nostru, să petrecem câteva ore alături de ei. În plus, banii nu pot compensa lipsa de atenţie, de preocupare sau de dragoste”, a spus Magda Vasiliu.

La finalul jurnalului, după ce Anca Serea a încheiat ştirile sportive, copiii au năvălit în studio şi au vrut să afle cum funcţionează camerele de filmat. De-a dreptul fascinaţi de magia din spatele ecranelor, cei mici au plecat din redacţia Focus cu gândul de a deveni jurnalişti atunci când se vor face mari.

„Cred că noi oamenii mari ar trebui să luăm exemplu tot timpul de la cei mici, pentru că sunt plini de bucurie şi au un suflet curat”, a spus Anca Serea.

Crede_in_bine_stiri2

CREDE ÎN BINIE este o campanie Focus, realizată cu sprijinul programului educaţional Ajungem MARI şi al Primăriei Sectorului 2. Vedetele Prima TV se implică şi fac voluntariat, dăruindu-le copiilor talentaţi, care provin din medii defavorizate, îndrumare şi cunoştinţe. Fii voluntar în oraşul tău, implică-te şi tu scriind pe adresa voluntar@ajungemmari.ro.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.