Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vedete și companii din România și-au dat mâna pentru autism în cadrul evenimentului „Trofeul Generozității”, ediția 2014

0

Kaufland România, Mercedes-Benz Financial Services, La Fântâna, ING Bank România, dar și Mihai Albu, Costin Craioveanu, Cătălin Botezatu, Cristian Samfira, Răzvan Ciobanu, Rita Mureșan, Adina Buzatu, MaxMara și artiștii Dana Rogoz, Carmen Trandafir și Florin Chilian au fost alături de Help Autism la Trofeul Generozității, ediția 2014. Evenimentul a avut loc pe 26 noiembrie și celebrează cei mai generoși oameni și cele mai implicate companii în schimbarea statutului autismului în România.

Anul acesta, impactul celor 10 premianţi a însemnat donaţii şi voluntariat în valoare totală de aproape 70.000 Euro, dar impactul implicării prin sponsorizări și donații către Help Autism în 2014 depășește 440 000 euro.

help autism premiiPrin implicarea lor am reușit în 2014 să ne apropiem mai mult de adevăr și să ne bucurăm de poveștile pe care împreună le-am rescris. Fabian a recuperat 20 de luni de dezvoltare în doar 6 luni de terapie constantă, David a spus primele cuvinte după câteva lecții speciale, 170 de copii urmează programe zilnice de terapie și alți 200 primesc în fiecare an șansa la recuperare prin simplul diagnostic precoce.” a spus președinta Asociației Help Autism, Daniela Bololoi, în deschiderea evenimentului. „În România sunt peste 15 000 de copii cu autism, nu-i putem ajuta pe toți dar fiecare poate ajuta pe cineva iar dacă ne unim resursele putem produce cu adevărat o schimbare. Acesta este crezul meu și parteneriatul nostru este dovada faptului că doar împreună putem schimba vieți.”, a conchis Daniela Bololoi.

Cea de-a doua ediție a Trofeului Generozității pentru autism s-a încheiat cu o licitație de obiecte de artă donate de artiști precum Mihai Albu, Costin Craioveanu, Cătălin Botezatu, Cristian Samfira, Răzvan Ciobanu, Rita Mureșan, Adina Buzatu, MaxMara, Lucian Minecan, precum și donații oferite de Aviația Utilitară, Aerosquash Băneasa, Palatul de Vechituri și Stanimira Chocolate House.

Evenimentul de anul acesta a fost posibil datorită generozității sponsorilor și artiștilor și a avut loc la Hotel Domenii Plazza by Residence cu susținerea PP Distributors România, Kaufland România, Stanimira Chocolate House, B.D.G.Import, Mercury 360, HP. Gazda evenimentului a fost actrița Dana Rogoz, iar momentele artistice au fost susținute de Florin Chilian, Carmen Trandafir și Desdemona Chinciscan.

help autism

Asociația Help Autism, organizatorul Trofeului Generozității, este printre cele mai active entități în derularea de programe gratuite de conștientizare, diagnostic precoce și terapia autismului în România. Înființată în 2010, Asociația Help Autism a deschis până acum 3 centre de diagnostic precoce și intervenție timpurie și organizează împreună cu ATCA, conferința anuală dedicată analizei aplicate a comportamentului – știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

Listă câștigători Trofeul Generozității 2014:

  • Sponsorului Anului 2014 – Kaufland România

pentru deschiderea în parteneriat cu asociația a primului centru de diagnostic și terapie în autism din zona de nord a capitalei devenit cel de-al treilea centru al asociației. Centrul HelpAutism Pipera este locul unde 18 copii vor beneficia pe parcursul anului 2015 de terapie gratuită și orice copil va avea șansa la o viață normală printr-un diagnostic pus la timp.

  • Cel mai implicat sponsor în evenimente – La Fântâna

pentru suportul acordat în organizarea Conferinței Naționale ABA, evenimentelor sportive Rocket Bike Fest și în dotarea centrele.

  • Cel mai implicat partener strategic în susținerea cauzei – Rio Bucovina

pentru deschiderea și cooperarea în dezvoltarea unei campanii strategice de implicare socială în autism în anul 2015

  • Voluntarul anului – Sara Maria Nicoară

pentru că la numai 4 ani, Sara știe ce înseamnă să fii voluntar și donator, povestește prietenilor despre fonduri strânse pentru prietenii de la asociație și participă pentru Help Autism în competițiile sportive caritabile.

  • Fundraiser-ul voluntar al anului – Pieter Wessel

pentru că a dus mesajul Help Autism la Maratonul de la Boston și la Balkan Charity Challenge – două dintre cele mai importante maratoane caritabile din lume și a strâns fonduri de peste 4000 euro pentru Asociatia Help Autism.

  • Cea mai implicată echipă a unei companii în voluntariat – Mercedez-Benz Financial Services

pentru întreaga echipă care s-a mobilizat și a creat mediul optim pentru copiii din Centrul Casa Soarelui

  • Cel mai recent partener alăturat cauzei – ING BANK România

pentru că a fost prima compania care a sprijinit Asociația Help Autism să facă următorul pas în recuperarea copiilor cu TSA prin programul de autonomiei „Lecții de viață pentru copiii cu autism” prin implicarea angajaților

  • Cea mai implicată instituție publică – DGASPC Sector 3

pentru că a înțeles că schimbarea într-o țară se face prin punerea în comun a resurselor și a ales să deschidă centrul cu servicii gratuite Casa Soarelui și să profesionalizeze personalul prin cursuri de formare a terapeuților și cadrelor didactice din sector în parteneriat cu Asociația Help Autism

  • Cea mai implicată unitate medicală – Centrul Medical Ioana

pentru că a înțeles cât de important este să ajute părinții copiilor cu TSA și pentru efortul logistic depus să acceseze decontările oferite prin pachetul național de sănătate

  • Adviser of the year – Cristiana Ionescu

pentru excelența profesională cu care a ghidat echipa de management Help Autism către excelență prin inovație, dar și către consolidare și eficiență.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.