Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vara începe pe ritmurile energice ale anilor ’20-’50 la prima ediție internațională a Sing&Swing Project – 1-3 iunie, 2018

0

București Swing Dance Society cu sprijinul Asociației C.S “Feel&Dance” organizează anul acesta cea de-a patra ediție a Sing&Swing Project ce se află în acelasi timp la prima ediție de nivel internațional, evenimentul având loc în perioada 1-3 iunie 2018, în București.

2 artiști români, un invitat special venit din Londra, un band live de muzică de Swing & Jazz și o trupă locală susțin, prin tehnica, cunoștințele și pasiunile lor, seria de spectacole, workshop-uri și petreceri organizate pentru publicul iubitor al atmosferei de muzică și dans a anilor ’20-’50. Ritmurile de Jazz & Swing se vor auzi, dar mai ales simți, de-a lungul a 3 zile și nopți pline de activități ale evenimentului.

Gazdele evenimenului din această ediție sunt Tonka Soul Cafe, Newton Bar și Academia de Fitness, care pun la dispoziția participanților entuziaști spații elegante, organizate și bine dotate pentru desfășurarea cât mai plăcută a workshop-urilor și petrecerilor. Totodată, se anunță și activități de socializare, precum dans în aer liber în zona Piața Universității din București, și un tur al Palatului Parlamentului.

La Sing&Swing Project sunt invitați și așteptați toți pasionații de muzică de calitate și live de Jazz&Swing, curioși, începători sau avansați în tehnica dansurilor din anii ’20-’50, pentru a descoperi vibrația și energia dinamică specifică dansurilor de Lindy Hop și Charleston cu arome de Blues pe alocuri.

Artiștii și profesorii prezenți la eveniment, care susțin momente de spectacol și workshop-urile tematice, sunt: Scott Cupit (fondator și profesor Swing Patrol – cea mai mare școală de dans pe muzica de Swing din lume), Adi Tetrade (muzician, specialitate tobe/percuție, membru al trupei The Humans – câștigători Eurovision România 2018), Ioana Lupescu (lider și antrenor principal al București Swing Dance Society precum și fondator și profesor al Asociației C.S “Feel&Dance”), Sing&Swing Band (trupă compusă din muzicieni cu experiență ce cunosc ritmurile specifice ale Big Band-urilor anilor ’20-’50 și care se întâlnesc în această formulă unică doar în cadrul acestui proiect) și Soul Serenade Band (trupa românească a cărui scop este de a ne reîndrăgosti de muzica Blues și Jazz)

“Am simțit de mult timp să aduc conceptul de Sing&Swing Project la viață și mă bucură să văd cum prinde un contur din ce în ce mai clar, mai sigur, mai vibrant, şi asta în special datorită oamenilor care se alătură energiei pe care o emană acest eveniment. A pornit acum un an ca un proiect local, însă el se afla în sufletul meu și al lui Adi Tetrade alături de care am pornit acest concept de “Sing & Swing” Band, de mai mult de 4 ani.  Ne-am dorit să creăm un band și un proiect ce reunește prin experiența și vibe-ul său, muzicienii și dansatorii, într-un mod special și să realizăm evenimente ce readuc la viață atmosfera unică a Savoy Ballroom, un loc aparte din New York-ul anilor ’20-’50 care unea oameni din toate categoriile sociale, prin muzica de Big Band alături de dansuri vesele și energice. Invit curioșii, dar și pe cei care doresc să pășească pe acest drum sau sunt mai avansați în cunoștințele dansurilor pe muzica de Swing, să participe la oricare dintre activitățile din evenimentul nostru. Haideți să descoperim împreună de ce avea farmec acea perioadă și să ne transportăm împreună în timp! Sunt sigură că, venind la eveniment, vă veți simți voi înșivă, într-un mod aparte”, a declarat Ioana Lupescu, organizatoarea evenimentului Sing&Swing Project

„Partenerii care ni s-au alăturat anul acesta susţin valoarea proiectului pe care noi ni l-am dorit a fi un festival în sine şi ne oferă prin prezența lor confirmarea importanței realizării unui eveniment de acest gen. Astfel, ne onorează prezența lui Scott Cupit – fondator & trainer al celei mai mari școli de dans pe muzică de Swing din lume, dar și a artiştilor precum Adi Tetrade, muzicienii componenți ai “Sing & Swing” Band și “Soul Serenade” Band, precum şi calitatea momentelor artistice și a surprizelor pregătite.” – Ioana Lupescu.

Organizator: București Swing Dance Society cu sprijinul Asociația C.S “Feel&Dance”.

Eveniment susținut de Magic FM.

Parteneri: Tonka Soul Cafe, Newton Cocktail Bar.

Sponsori: Tetra Vision, Asociația Mame pentru Mame.

Eveniment realizat în colaborare cu Swing Patrol.

Programul detaliat al evenimentului este disponibil pe: www.lectiidedans.ro

Biletele se pot achiziţiona online pana pe 30 mai de pe: www.lectiidedans.ro, sau direct la front-desk-urile evenimentului.

Mai multe informaţii despre eveniment găsiţi şi pe pagina de Facebook București Swing Dance Society.

Despre București Swing Dance Society

Prima școală din București și a doua fondata in România, cu profil de dans pe muzica de Swing & Jazz a anilor ’20-’50, condusa din 2015 de Ioana Lupescu, avand o echipă cu experiență în dans de mai mult de 15 ani. Detalii pe www.lectiidedans.ro sau pagina de Facebook București Swing Dance Society.

Despre Asociația C.S “Feel&Dance”

Bucuresti Swing Dance Society și Sing&Swing Project sunt concepte susținute de Asociația Club Sportiv “Feel&Dance”, ai căror președinte și echipă au o experiență de mai mult de 15 ani în domeniul dansului, dar și al organizării de evenimente. “Feel&Dance” este o organizație non-profit ce funcționează pe baza Legii ONG–urilor și a Legii Sportului, afiliată Federației Române de Dans Sportiv.
Detalii: www.lectiidedans.ro și YouTube: https://www.youtube.com/user/lectiidedans.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.