Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Vânătoarea de literatură polonă” – joc urban organizat de către Institutul Polonez din Bucureşti

0

Institutul Polonez din Bucureşti organizează „Vânătoarea de literatură polonă”, un joc urban educativ și interactiv, al cărui scop este de a promova cultura polonă în rândul tinerilor bucureșteni.

„Vânătoarea” va avea loc sâmbătă,  17 mai, începând cu ora 11.00 a.m. și reprezintă o modalitate distractivă și creativă prin care tinerii pot descoperi atât legăturile dintre anumite obiective citadine bucureștene și Polonia, cât și informații de cultură generală despre această țară.

institutul polonezAcţiunea are loc în contextul participării Poloniei ca ţară invitată la Bookfest 2014, târgul internaţional de carte care se desfăşoară în perioada 28 mai – 1 iunie. Literatura polonă, deţinătoare a patru premii Nobel, va fi reprezentată la Bookfest 2014 de autori importanţi ai literaturii polone contemporane precum Paweł Huelle, Dorota Masłowska, Małgorzata Rejmer sau Danuta Wałęsa (sotia fostului preşedinte al Poloniei, figură marcantă a vieţii politice europene a anilor ’90 şi deţinător al Premiului Nobel pentru Pace). Sub sloganul „Quo Vadis Polonia? Spre următorul Nobel”, Institutul Polonez din Bucureşti organizează lansări de carte precum și o serie de evenimente conexe: proiecții de filme, spectacole-lectură, expoziții.

„Vânătoarea de cultură polonă” este un joc urban care funcţionează pe principiul concursurilor de tip treasure hunt: participanții împărțiți în echipe trebuie să parcurgă un traseu prestabilit, pe parcursul căruia trebuie să îndeplinească o serie de probe. „Comorile” astfel descoperite constau în cunoștințele dobândite pe parcursul concursului și în cele câteva ore petrecute alături de prieteni, participând la o activitate distractivă. Bineînțeles, cele mai creative și perspicace echipe vor fi răsplătite la finalul competiției cu premii surpriză.

„Polonia este o țară cu o istorie, cu o literatură și o cultură frumoase, care merită să fie cunoscute de către tinerii din România. Tocmai de aceea ne-am gândit la organizarea acestui joc urban, care este o modalitate de a descoperi și interacționa cu literatura și cultura polonă. Probele au fost gândite în așa fel încât să pună în valoare creativitatea și dibăcia participanților, asigurându-le, totodată, câteva ore în care se pot distra alături de prieteni”, a declarat Leszek Bialy, director-adjunct al Institutului Polonez din București.

La  „Vânătoarea de cultură polonă” se pot înscrie echipe de minimum două și maximum patru persoane, fiind necesar ca cel puțin unul dintre membrii unei echipe să aibă vârsta majoratului. Înscrierea se poate face prin e-mail la adresa bucuresti@instytutpolski.org, unde trebuie trimis numele echipei, dar și numele membrilor acestuia. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina de Facebook a Institutului Polonez, https://www.facebook.com/pages/Institutul-Polonez/285041241432

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.