Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vânătoarea de comori arhitecturale în Bucureși și Oradea cu ocazia Zilei Internaționale Art Nouveau

0

Mascaroni și marchize, bovindouri și vile neoromânești? Dacă toate acestea îți sună curios, atunci avem evenimentul pentru tine. De fapt, două – două vânători de comori arhitecturale, una matinală în Centrul Vechi al Bucureștiului, pe 7 iunie, începând cu ora 07:45 și una de weekend, pe 10 iunie în Oradea, începând cu ora 10:00 pentru a ne bucura împreună de Ziua Mondială Art Nouveau și a descoperi frumusețile acestui stil arhitectural.

Vânătoarea de comori arhitecturale este un mod de a fi turist în orașul tău, dar și un fel de joc de introducere în arhitectură, mai ales că nu trebuie să ai vreo cunoștință de specialitate. Ne-am gândit la o serie de ediții speciale de vară, care să îi provoace pe participanți să înțeleagă clădirile care îi înconjoară, într-un mod cât se poate de distractiv și lejer.”, spune Ioana Pătrășcoiu, mintea creativă din spatele Vânătorii.

Descoperă Centrul Vechi prin ochii constructorilor săi

Timp de o oră și jumătate, matinali pentru a vă bucura de răcoarea dimineții, va trebui să găsiți cât mai multe indicii/comori arhitecturale, având kitul de vânătoare la îndemână (hartă, indicii) și spiritul de observație ascuțit. De ce în Centrul Vechi? Pentru că are multe elemente arhitecturale ascunse pe străduțele înguste, iar detaliile și ornamentele cu siguranță îi vor surprinde pe participanți.

Art Nouveau și frumusețile Oradei

În spiritul altor vremuri și al unui stil celebrat la nivel internațional, Oradea se lasă văzută prin ochi de art nouveau, pe 10 iunie, unde timp de două ore, Vânătoarea îi provoacă pe participanți să se familierizeze cu arhitectura specifică. Ce înseamnă art nouveau? Pe scurt: artă modernă de final de sec. XIX (1890-1914), stil ornamental, detalii organice (flori, insecte, viță de vie etc.). Restul le veți găsi pe străzile orădene!

Partener de vânătoare orădeană: SNOOZZ Cafe. Suprizele vă așteaptă!

Detalii suplimentare:

Toate informanțiile & înscrierile pentru 7 iunie, Centrul vechi al Bucureștiului aici: https://bit.ly/2sqP9U7

Toate informațiile & înscrierile pentru 10 iunie, Oradea aici:https://bit.ly/2HcJRWE

Despre Vânătoarea de comori arhitecturale

Organizată de peste 7 ani, vânătoarea arhitecturală este un joc de echipă prin care devii turist în orașul tău, te familiarizezi cu arhitectura lui (patrimoniul construit) și înveți într-un mod distractiv să-l privești altfel. Cu câteva mii de participanți din București, dar și din Câmpulung Muscel, Constanța, Sinaia sau Mediaș, acest eveniment propune redescoperirea arhitecturii și a patrimoniului într-un mod relaxat, pentru a-ți înțelege mai bine orașul, istoria, cultura.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.