”Valentine’s Jazzy” la Stagiunea de jazz de la Teatrul Act

0

La Teatrul Act, virtuozitatea improvizării e predilectă în jazz. Dintr-o aventură gândită între prieteni, „Stagiunea de jazz” de aici, organizată, la inițiativa bateristului Vlad Popescu, de Radio România Cultural și Orchestrele și Corurile Radio, a devenit  un eveniment model al ambianței de calitate ce promovează diversitatea generoasă a jazzului.

            Primul concert din 2015 al stagiunii de la Teatrul Act, va avea loc miercuri, 11 februarie, de la ora 19,00, în spațiul deja familiar improvizației continue de pe Calea Victoriei nr.126.

sj 11 FEBRUARIE  2015

Multă muzică bună și, mai ales live, cu o chitară, un contrabas și o baterie într-un ”jazz live session” deosebit.

Doi dintre membrii permanenți ai stagiunii, Vlad Popescu – baterie și Adrian Mircea Flautistu – contrabas, îl invită  pe chitaristul Alex Man pentru o seară ”You and the night and the music”. Este un standard scris de Arthur Schwart, ales intenționat de protagoniști pentru a anticipa ziua îndrăgostiților  din 14 februarie. O seară ”Valentine’s Jazzy”  cu sensibilitate nuanțată și eclectică, ce face să amintească publicului unele dintre cele mai frumoase ”love – themes” ale muzicii de gen.

Multe dintre poveștile despre iubire s-au scris pe muzică de jazz, altele au fost transpuse în versiuni celebre, cu ecouri puternice în timp. De la Cole Porter la Richard Rodgers, de la Jerome Kern la Victor Young, de la Eden Ahbez la Bronislaw Kaper, leitmotivul iubirii e în continuă evoluţie în abordarea muzicală a serii, nu rămâne pe loc şi nici nu riscă  să cadă în sentimentalism nostalgic.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează