Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lumea fascinantă a păsărilor din București

0

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani să fie, timp de o săptămână, „păsărari amatori”, în cadrul modulului „Studiul păsărilor” al Școlii de vară.

Scoala de vara

Omenirea a fost fascinată de păsări de-a lungul istoriei, le-a observat, le-a pictat, le-a cântat, a scris despre ele, şi a încercat să le imite inventând instrumente muzicale. Le-a ţinut în captivitate şi le-a protejat sau s-a prosternat în faţa lor, închipuindu-le ca zei. Însă aceste vremuri, când oamenii trăiau în comuniune cu natura, au trecut. În goana după bani şi în însingurarea în care trăim, uităm că lângă noi şi pe lângă noi curg şi alte vieţi. Pe parcursul unui an, în Bucureşti şi peste București trăiesc şi trec în zbor peste 260 de specii de păsări. Câţi dintre noi am ridicat privirea spre cer ca să le descoperim? Câţi ne-am oprit câteva minute să le urmărim sau să le ascultăm? Manualele de zoologie ne arată că se cunoaşte totul despre aceste fiinţe, dar noi vă asigurăm că nu este clipă în care, urmărindu-le, să nu vă surprindă. Ca să le puteţi aşeza lângă sufletul vostru, pentru ca să vă bucure, trebuie să le cunoaşteţi, aşa că vă invităm la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, să fim „păsărari amatori”, să învăţăm cum să le privim, să le descoperim viaţa şi numele, să le ascultăm cântecul şi să le cunoaştem necazurile. Împreună vom descoperi păsările care-şi fac cuiburile lângă casa noastră, în parcul sau pădurea din apropiere, ori pe lacurile sau bălţile din Bucureşti.

Înscrierile pentru modulul din săptămâna 20 – 24 iulie se fac pe adresa de e-mail: info@antipa.ro sau la numărul de telefon 021.305.60.31.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.