Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ursus Breweries lansează raportul de dezvoltare durabilă pentru anul financiar 2014-2015, validat GRI G4, în cadrul Galei Romanian CSR Awards

0

Ursus Breweries lansează în cadrul Galei Romanian CSR Awards cel de-al patrulea raport de dezvoltare durabilă al companiei.

Raportul corespunzător anului financiar 2014 – 2015 este al doilea raport Ursus Breweries validat de către Global Reporting Initiative – GRI G4.

Coperta_raport dezvoltare durabila_Ursus Breweries

Acesta prezintă progresul companiei în materie de raportare non-financiară, înregistrat la nivel operațional, social și de mediu, în continuarea concluziilor consultărilor publice cu reprezentanți din toate comunitățile în care compania este prezentă, ce s-au desfășurat anul precedent.

Structura raportului continuă, de asemenea, modelul lansat în anul financiar anterior, informațiile fiind structurate în capitole ce definesc chiar industria în care compania activează – BERE: Berea, afacerea noastră; Elemente de mediu; Responsabilitatea noastră; Elementul uman / BEER: Business, Environment, Employees, Responsibility.

Deși menține matricea de materialitate și structura documentului nealterate, raportul aduce cu sine două noutăți. Prima dintre acestea se referă la deschiderea unui canal de comunicare directă al companiei față de consumatori, clienți și cititori, prin intermediul formularului de feedback de la finalul raportului. A doua noutate se referă la faptul că raportul prezintă progresul asupra fiecărui angajament al companiei, asumat în urma procesului de consultare publică din anul financiar precedent și comunicat în mod transparent în raportul anterior de dezvoltare durabilă. Aceasta din urmă depășește substanțial cadrul formal al raportării non-financiare și reprezintă o dovadă de respect și responsabilitate față de toți partenerii companiei, și o inițiativă pe care Ursus Breweries o întreprinde în mod voluntar.

O noutate care vine în întâmpinarea opiniilor exprimate de parteneri, ca parte a procesului de consultare publică, o reprezintă decizia Ursus Breweries de a extinde programul de burse și premii de excelență, după modelul derulat în Cluj-Napoca, și către celelalte comunități în care compania este prezentă cu o unitate de producție: Brașov, Buzău, Timișoara.

Câteva dintre rezultatele înregistrate de companie în anul financiar 2014 – 2015 sunt:

– 36.160 de ore de formare profesională oferite angajaților Ursus Breweries;
– 76% dintre produsele și serviciile sunt achiziționate de pe piața locală;
– Implicarea angajaților în acțiuni de voluntariat prin participarea la cea mai mare inițiativă de curățare a zonelor în care deșeurile au fost aruncate în spațiul public – „Let’s do it, Romania!”;
– 6% îmbunătățire a utilizării eficiente a apei în procesul de producției a berii în cadrul Ursus Breweries, ajungând la un consum de 3,05 hl de apă pentru 1 hl de produs;

„Acesta este cel de-al patrulea raport de dezvoltare durabilă al companiei și al doilea validat de către GRI G4. Este o dovadă a faptului că, pentru noi, dezvoltarea durabilă face parte integrantă din modul în care ne conducem afacerea și nu a fost limitată niciodată la o simplă tendință ce trebuie urmată. Suntem pioneri ai demersului de raportare la cele mai exigente standarde, suntem un model de responsabilitate în ceea ce privește angajamentele noastre publice, pe care le măsurăm regulat și sperăm să fim un model pentru toți colegii noștri care sunt la începutul demersurilor raportării non-financiare. Raportul de față este o dovadă de transparență și responsabilitate și, în egală măsură, reprezintă angajamentul nostru de a continua la același nivel de performanță”, declară Robert Uzună, Corporate Affairs Director, Ursus Breweries.

În 2015, raportul de dezvoltare durabilă al Ursus Breweries pentru anul financiar anterior, 2013/2014, a primit o serie de recunoașteri și premii: Diplomă de Excelență la Romanian PR Awards, în cadrul categoriei Raport Anual; locul I în cadrul primei ediții a competiției Green Frog din România, organizată de Deloitte și dedicată identificării și recunoașterii excelenței în materia raportării non-financiare. Mai mult decât atât, Ursus Breweries a primit si Distincție la nivel european în cadrul aceleiași competiții și a fost declarată ca fiind a treia cea mai responsabilă companie din România.

Mai multe detalii sunt disponibile în noul raport de dezvoltare durabilă, pentru anul 2014-2015, disponibil aici: http://bit.ly/1qqFlXJ.

Despre Ursus Breweries:

Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România. Mărcile Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Redd’s, Stejar, Azuga, Pilsner Urquell, Miller Genuine Draft și St. Stefanus.

SABMiller plc este una dintre cele mai mari companii producătoare de bere din lume, cu participații în societăți producătoare de bere sau acorduri de distribuţie pe 6 continente. Mărcile Grupului includ beri premium internaționale cum ar fi Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro și Pilsner Urquell, dar și o gamă excepţională de mărci locale cu poziții de lider, precum Aguila (Columbia), Castle (Africa de Sud), Miller Lite (SUA), Snow (China), Victor Bitter (Australia) și Tyskie (Polonia). SABMiller plc este, de asemenea, una dintre cele mai mari companii din lume care îmbuteliază produse Coca-Cola. Pentru mai multe informații despre Ursus Breweries și programele sale, vă rugăm să vizitați: www.ursus-breweries.ro și www.desprealcool.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.