UrbanEye continuă cu invitați speciali și proiecții-eveniment

0

UrbanEye Film Festival

UrbanEye Film Festival s-a deschis aseară, la Cinema Elvira Popescu, în prezenţa unui public numeros şi avizat, care a umplut sala. Filmul prezentat, Cathedrals of culture – prima parte, a adus împreună cinefili și arhitecți și a reprezentat un eveniment în sine. Festivalul continuă cu invitați speciali și proiecții-eveniment. Astfel, în seara aceasta, de la ora 19:00, la Cinema Elvira Popescu, regizorului Gerrit Messiaen va fi prezent la proiecția filmului său, Lucien Hervé. Photographer Despite Himself (2013, Belgia), și va participa la o discuție cu publicul.

Un eveniment special din cadrul UrbanEye Film Festival îl constituie prezenţa, în premieră în România, a regizorului Jord den Hollander, organizatorul primului şi celui mai mare festival de film de arhitectură din lume, Architecture Film Festival Rotterdam.

Sâmbătă, 15 noiembrie, publicul va avea ocazia să participe la discuții cu o suită de invitați speciali:

La ora 15:00, Jord den Hollander va vorbi publicului despre legătura dintre film și arhitectură. Prezentarea Rushing through the architecture and film history va avea loc în holul Institutului Francez Bucureşti şi se adresează publicului larg. Intrarea este liberă. Regizorul va fi prezent şi duminică, de la ora 18:00, la proiecţia filmului său, Mission Statements. The architecture of Dutch diplomacy (2011, Olanda), urmat de o sesiune de Q&A cu publicul.

Tot sâmbătă, de la ora 16:00, arhitectul Liviu Ianăşi va răspunde întrebărilor publicului după proiecţia filmului Temporary 8th (2012, Italia, Ungaria).

De la ora 17.30 regizorul Laura Căpăţână-Juller împreună cu antropologul Vintilă Mihăilescu vor discuta despre Case fără oameni și oameni fără case, după proiecţia filmului: aici… adică acolo (2012, România, regia: Laura Căpăţână-Juller).

Programul complet şi detaliile despre calendarul proiecțiilor: www.urbaneye.ro

Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate la Cinema Elvira Popescu sau online de pe http://eventbook.ro/elvirepopesco

Bilet: 10 lei

Bilet redus (elevi, studenți, pensionari): 5 lei

Abonament festival: 40 lei

Aflat la prima ediţie, UrbanEye Film Festival este singurul festival din România care promovează discuția despre mediul construit și viața urbană prin intermediul filmului. Inițiat și organizat de Asociaţia ARTA în dialog cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România, prin finanțare din timbrul arhitecturii, festivalul se desfăşoară în Bucureşti, în perioada 13-16 noiembrie, 2014. Toate proiecţiile vor avea loc la Cinema Elvira Popescu.

Inițiator și organizator: Asociaţia ARTA în dialog                                            

Partener principal: Ordinul Arhitecților din România

Parteneri: Institutul Francez, Cinematograful Elvira Popescu, Ambasada Germaniei, Institutul Cultural Român, Asociația De-a arhitectura, Arquiteturas Film Festival Lisboa, Hungarian Contemporary Architecture Center, Ojo Conico, Urbego (grup al IFHP), The Trafalgar, Dulce Bun, Domnul de Rouă – Crama Avincis, Cărturești, The Plot, Rendez-vous, FabLab, Kinetic

Sponsor: Hansen Office Design


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.