Universitatea Româno-Americană premiată de Casa Regală pentru „Civism prin acte educaționale și culturale inovatoare”

0

Universitatea Româno-Americană a fost premiată la categoria „Civism prin acte educaționale și culturale inovatoare” în cadrul Serii Regale consacrate Curajului Civic, găzduită în 28 noiembrie 2023, de către Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta a României şi Principele Consort, în Sufrageria de Stat de la Palatul Regal. Domnul prof. univ. dr. habil. Costel Negricea, rectorul Universității noastre a avut onoarea de a i se înmâna distincția direct de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Alteța Sa Regală Principele Consort. 

Această recunoaștere onorifică se datorează unui proiect inovator, în premieră absolută, un act educațional prin cultură, transpus într-o expoziție de artă modernă destinată studenților, dar și publicului larg, sub titlul „URA și la…DADA” în perioada iunie – septembrie 2023. Această inițiativă a adus împreună două instituții private din domenii diferite: Universitatea Româno-Americană, care a instruit în 32 de ani de activitate, peste 49.000 de absolvenți și, respectiv, Galeria de artă modernă DADA, care aduce acasă mari artiști români precum Brâncuși, Brauner, Marcel Iancu sau Tristan Tzara. Distincția primită pentru acest parteneriat inovator, ne confirmă faptul că proiectele curajoase, destinate studenților Universității Româno-Americane, au un impact puternic în societate! 

O noutate este faptul că Universitatea Româno-Americană oferă și experiență educațională prin armonizarea fundamentului academic cu creativitatea. Universitatea se dezvoltă rapid în noua lume digitală, în care arta reprezintă un mod de exprimare în perspectiva educației de viitor și găsește noi modalități de atragere a tinerilor oferindu-le alternative noi, viabile, în zona de dezvoltare a abilitaților și a cunoștințelor din mai multe perspective.

„La Universitatea Româno-Americană, ne angajăm să oferim nu doar cunoștințe academice, ci și experiențe educaționale integratoare. Educația nu este și nu trebuie să fie limitată la sălile de clasă. Noi credem că arta joacă un rol esențial în dezvoltarea umană și profesională a tinerilor. Prin intermediul proiectelor artistice, oferim tinerilor oportunitatea de a se conecta cu lucrările de artă într-un mod interactiv și personal. Dorim să le stârnim curiozitatea, să le stimulăm gândirea critică și să le dezvoltăm abilitățile creative. Prin implicarea Galeriei DADA, ne bucurăm de oportunitatea de a aduce în atenția comunității academice și publicului larg afișe ce reprezintă expozițiile marilor artiști români. Aceasta este doar una dintre multele inițiative prin care la Universitatea Româno-Americană ne propunem să aducem arta și educația împreună, pentru a-i inspira pe tineri și a construi un viitor mai frumos prin experiențe educaționale integratoare.”, declară domnul prof. univ. dr. habil. Costel Negricea, Rectorul Universității Româno-Americane.

„Arta modernă a schimbat modul de înțelegere și semnificația actului artistic. Chiar de la înființarea Galeriei DADA, in urma cu cinci ani, ca iubitori si promotori ai acestei arte, am încercat și sper că în bună măsură am și reușit  să atragem cât mai mulți tineri în proiectele noastre. În acest spirit, am început și colaborarea cu Universitatea Româno-Americană, un partener deschis la discuții și dornic să dezvolte abordări noi. Distincțiile acordate de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Alteța Sa Regală Principele Consort vin să valideze colaborarea noastră, ne onorează și ne stimulează să dezvoltăm si sa diversificam acest proiect inovator”, declară domnul Cristinel Popa, Fondatorul Galeriei DADA.

Începutul colaborării între Universitatea Româno-Americană și Galeria DADA, are drept scop crearea unei platforme educaționale, o oportunitate unică ce oferă noilor generații o multitudine de idei în universul educațional și artistic, prin cunoaștere și creativitate, prin care ei pot alege să își creeze singuri direcția în care doresc să se dezvolte. Implicați în dezvoltarea parteneriatului dintre Universitate și Galeria DADA, premiată prin fondatorul ei dl. Cristinel Popa, la evenimentul organizat de Casa Regală au fost prezenți și BDR Associates, partenerii Universității.

Cele două instituții private au în pregătire și alte expoziții și proiecte comune, precum organizarea unei biblioteci de artă, cu peste 2000 de lucrări, oferite de DADA, sau organizarea unor cursuri de management în artă, specializare inexistentă în România. Domnul Cristinel Popa, fondatorul DADA, este extrem de deschis și doritor în a contribui la educația prin artă a studenților Universității Româno-Americane.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.