Universitatea Alternativă caută tineri care fac lucruri să se întâmple

0

Universitatea Alternativă CROS a început înscrierile pentru următorul an universitar (2014-2015) și caută viitori studenți: tineri care fie părăsesc băncile liceului, fie sunt studenți în București, voluntari în ONGs-uri, fie sunt deja angajați sau au gânduri antreprenoriale. Căutăm tineri care vor să se provoace mai mult și să facă lucruri să se întâmple: idei de business, proiecte cu impact social, toate într-un altfel de mediu, divers și creativ.

Citește și alte informații de Bine despre România!

La atelierul Oanei Țoiu

Cum devii student la Universitatea Alternativă

Cei interesați trebuie să intre pe site și să completeze formularul de aplicare până pe 8 aprilie. Dacă portretul schițat în formular se potrivește cu descrierea de mai sus, îi chemăm între 10-19 aprilie la o discuție individuală în care își vor clarifica orice curiozitate sau nedumerire legată de experiența de student aici și de desfășurarea unui an universitar. Tot atunci, vom încerca să vedem dacă Universitatea Alternativă este potrivită pentru nevoile şi aspiraţiile lor actuale. Între 9 și 11 mai vor participa la o provocare de echipă, unde vor interacționa cu viitorii lor colegi. Pe 14 mai aplicanții primesc răspunsurile finale. Pentru detalii legate de înscrieri intrați aici.

Pentru toți cei care vor să afle mai multe, pe 27, 28 martie și pe 1, 3, 4 aprilie are loc prezentarea Universității Alternative, în sediul CROS Learning House.

Invitatul saptamanii

Principiile modelului de învățare al Universității Alternative:

  1. autonomie în învățare – fiecare student este responsabil de învățarea lui și își personalizează traseul de învățare;
  2. colaborare – dezvoltăm o comunitate bazată pe valori în care studenții se ajută unii pe ceilalți și învață împreună;
  3. experiențe practice – fiecare student are cel puțin un proiect practic la care lucrează;
  4. mediu dinamic și creativ – oferim un spațiu bogat în resurse care încurajează și susține învățarea.

DEI_2451

Care sunt domeniile Universității Alternative

În momentul de față există 5 arii tematice/ facultăți alternative: New Media School – comunicare și new media, HRemotion – resurse umane, Syncer School – leadership și dezvoltare organizațională, Educație și Vânzări.

De ce să fii student la Universitatea Alternativă?

Studenții Universității Alternative beneficiază de peste 100 de evenimente în forme cât mai diverse, 15 programe de învăţare pornind de la programe individuale (coaching, mentorat, consiliere pentru autonomie în învățare), la experiențe bazate pe învăţare socială (cursuri intensive, ateliere, training-uri, Learning Day – o conferință lunară la care participă 100 de persoane, Invitatul Săptămânii – în fiecare miercuri ne inspirăm cu povești și lecții ale unor invitați de seamă precum Oana Pellea, Maia Morgenstein, Andrei Pleșu, Bogdan Georgescu, Lucian Mihai) şi proiecte practice (voluntariat în ONGs-uri, incubatorul de afaceri, internship-uri, proiecte Rent a Team – studenții rezolvă proiecte pentru companii și sunt plătiți pentru munca lor).

Toate acestea se întâmplă în colaboare cu specialiști din mediul business, coachi acreditați, antreprenori, freelanceri profesioniști, dar și parteneri educaționali care cred și susțin cauza Universității Alternative cu timpul, experiența și cunoștințele împărtășite studenților.

Pentru că noi credem că învățarea ar trebui să fie personalizată în funcție de nevoile de dezvoltare și învățare ale fiecăruia, studenții noștri sunt cei care decid ce experiențe de învățare se suprapun cel mai bine obiectivelor lor, când, cum și cu cine vor să învețe. Perioada de timp alocată învățării este diferită de la student la student, iar procesul de învățare nu este structurat pe ani sau pe vârste.

Pentru mai multe detalii vizitați universitateaalternativa.ro

logo_ua

Despre Universitatea Alternativă:

  • Universitatea Alternativă a fost fondată în 2007 cu scopul de a contribui la transformarea educației din România;
  • Până acum peste 500 de studenți au beneficiat de experiența de învățare oferită de Universitatea Alternativă, anul acesta fiind înscriși 150 de studenți;
  • Câteva rezultate de anul acesta: 11 afaceri dintre care 8 au primit susținere financiară în valoare de 20.000 de euro de la ING Bank,  30% din studenții UA au fost implicați în 20 de proiecte Rent a Team în valoare totală de 40.000 de euro;
  • Investesc în Universitatea Alternativă peste 40 de mentori, 40 de coachi acreditați și mulți alți traineri și specialiști (ex: Cosmin Alexandru – Wanted Transformation; Cristian Lupșa – Decât o Revistă; Oana Țoiu – Partner CEE, Business Models Inc; Delia Sofonea – Manager, HR Business Partner, Vodafone Romania; Mihai Zânt – Training and Recruitment Manager, Apa Nova, Veolia; Andrei Popescu – Coordonator Youth in Action; Dan Berteanu – Partener United Business Development);
  • Am fost premiați drept cel mai inovativ proiect de educație din România la Gala Premiilor în Educație 2011;
  • Ne susțin companii de top precum: ING Bank, Apa Nova, Coca Cola HBC România, UniCredit Leasing

Parteneri media: Motivonti, Portal HR, Iqads, Forbes, IAA Young Professionals , România Pozitivă, Addox.ro, Teen Press.

Despre autor

avatar

Universitatea Alternativă este un mediu de învățare complementar universităților tradiționale, puternic conectat la mediul de afaceri, bazat pe practică, autonomie și colaborare. Ne propunem să avem impact în creșterea studenților pentru ca aceștia, la rândul lor, să aibă impact în societate. Pentru ei construim o comunitate în care cultivăm libertatea, curajul și învățarea experiențială. Totodată, susținem și promovăm diversitatea și inovația în educație.

Comentează