Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

United Way Romania și Asociația ROI lansează proiectul “YEEI! – Antreprenoriat la puterea tinerilor

0

United Way Romania și Asociația ROI lansează proiectul “YEEI! – Antreprenoriat la puterea tinerilor”. 60 de liceeni din București și zonele limitrofe vor beneficia, timp de 10 luni, de cursuri de formare, coaching şi mentorat, menite să le dezvolte spiritul antreprenorial. Cele mai bune 10 planuri de afaceri propuse de ei vor fi susținute pentru finanțare.

București, 27 aprilie 2018 – United Way România și Asociația ROI au demarat programul “YEEI! – Antreprenoriat la puterea tinerilor” (Youth Entrepreneurship & Employability Initiative) implementat la nivel regional, în România și Ungaria, în 2018-2019, și finanțat de United Way Worldwide, prin generozitatea Citi Foundation.

Programul are ca scop dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor de liceu, prin cursuri de formare, coaching şi mentorat, și urmărește și dezvoltarea abilităţilor socio-emoționale necesare pentru a avea succes pe actuala piaţa a muncii.

Necesitatea programului “YEEI! – Antreprenoriat la puterea tinerilor” a apărut ca urmare a unei realității îngrijorătoare. Conform datelor Comisiei Europene, în 2015, peste 6,6 milioane de tineri europeni (cu vârste între 15 și 24 de ani) nu erau angajați și nu urmau vreo formă de educație sau formare profesională. În ciuda numărului crescut de tineri care caută un loc de muncă, angajatorii se plâng de lipsa lor de abilități sau calificare.

În România, rata șomajului în rândul tinerilor (15 – 24 ani) a fost de 20.3% în 2016, conform datelor Institutului Național de Statistică. Programa pentru liceu nu pune accent pe dobândirea de abilități practice, iar după absolvire tinerii nu au deprinderile și cunoștințele necesare pentru a obține un loc de muncă și nici experiența și curajul pentru a urma calea antreprenoriatului.

Pentru tinerii provenind din medii defavorizate, oportunitățile sunt încă și mai reduse și, ca atare, și șansele acestora de a rupe cercul sărăciei și a deveni membri activi și productivi ai societății, adulți independenți financiar.

Accesul la un loc de muncă și stabilitatea financiară pentru tinerii vulnerabili reprezintă o componentă importantă a activității United Way. În cei 14 ani de existență, organizația a sprijinit peste 6.500 de persoane să își dezvolte abilitățile necesare pentru a obține un loc de muncă și a deveni independente financiar.

Despre United Way România

Din 2004, United Way România (UWRo) sprijină programe și inițiative sociale care îmbunătățesc viețile copiilor, adulților și vârstnicilor în dificultate. Munca organizației se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o educație de calitate, servicii bune de sănătate și un venit suficient pentru a întreține o familie. UWRo lucrează ca un organizator comunitar, mobilizând o rețea extinsă de parteneri din toate cele trei sectoare – companii, instituții publice și societate civilă – să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv.

În 2017, prin programele desfășurate împreună cu companiile și organizațiile partenere, United Way România a ajutat aproape aproape 13.000 de copii și tineri, familii și vârstnici care se confrunta cu probleme sociale – de educație, de sănătate sau economice.

www.unitedway.ro

Despre Citi Foundation

Citi Foundation promovează progresul economic și îmbunătățirea condițiilor de viață ale persoanelor cu venituri foarte mici din lumea întreagă. Investim resurse în îmbunătățirea nivelului de incluziune financiară, a oportunităților pe piața muncii pentru tineri și în schimbarea abordării pentru crearea unor orașe dinamice din punct de vedere economic.

Abordarea “Mai mult decât filantropie” a Citi Foundation are la bază expertiza extrem de vastă a organizației Citi și a personalului său și îndeplinește misiunea organizației prin leadership și inovare. Pentru mai multe informații, vizitați www.citifoundation.com.

Despre Citi

Citi, lider global în domeniul bancar, are aproximativ 200 de milioane de conturi de clienți și este activ în 160 țări și jurisdicții. Citi le oferă clienților, corporațiilor, guvernelor și instituțiilor o gamă largă de produse și servicii financiare, inclusiv credite de consum, servicii de investiții financiare corporate, brokeraj de tranzacții economice, servicii de tranzacționare și gestionarea averii.

Mai multe informații sunt disponibile la www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://new.citi.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.