Understanding Design | expoziție, 4-5 noiembrie, la ARCUB, București

0

Understanding Design pe 4 – 5 noiembrie 2017 la ARCUB Gabroveni

Evenimentul “Understanding Design” are loc pe 4 și 5 noiembrie 2017 la ARCUB Gabroveni. “Understanding Design” propune două zile de expoziție, proiecții de filme, tururi ghidate și discuții în care publicul află direct de la designeri care sunt procesele din spatele obiectelor de design.

Expoziția Understanding Design nu este doar o expunere de produse, ci și una de proces al creativității în design.

V-ați întrebat cum sunt gândite și mai apoi produse obiectele de design? Câtă muncă se ascunde în spatele unei simple suprafețe de lemn șlefuit? Câte ore de muncă sunt în spatele a ceea ce pare un produs simplu? Acestea sunt câteva din întrebările la care publicul poate afla răspunsul la Understanding Design.

Expoziția este dedicată procesului parcurs de autor de la creație până la realizarea unui proiect de design. Vor expune: Ciprian Manda, Diana Buga, Dragoș Motica | Ubikubi, DZNR Studio | Mihnea Ghilduș, Raul Cadar & Magda Traciu, Honest Goods by Pro Patrimonio | Machidon Andreea-Daniela, Veronica Olariu & Ruxandra Sacaliș, IF irinaflorea, Mădălina Teler | De Ceramică, Marius Miclăuș, Manda Mihai | Brut Concept, Prototip Studio | Bogdan Goția, Ioana Goția-Ciurea & Mihai Veg, RIZI | Alina Rizescu & Bogdan Ștefănescu.

De asemenea, publicul poate vedea rezultatele atelierului “Amprente urbane în bijuteria contemporană”, coordonat de Assamblage și ale concursului de grafică “Understanding the city”.

Vernisajul are loc sâmbătă, 4 noiembrie, ora 11:00, iar vizitarea expoziției se poate realiza pe 4 și 5 noiembrie între orele 11:00-21:00. Mai mult, designerii români expozanți își vor prezenta ideile la cele două tururi ghidate prin expoziție ce vor avea loc pe 4 noiembrie ora 12:00 și duminică, 5 noiembrie, ora 16:00. Tot duminică, 5 noiembrie, de la ora 15.30 va avea loc un panel de discuții despre MATER, prima bibliotecă de materiale din România și platforma de crowdfunding Startarium.

În plus, vor fi mai multe proiecții de filme care prezintă poveștile unor designeri consacrați precum Ray și Charles Eames sau Eileen Gray. Sâmbătă, 4 noiembrie, la ARCUB, pot fi urmărite filmele EAMES: The Architect and The Painter, de la ora 17:00 și de la ora 19:00 Troublemakers. The Story of Land Art și Il Grande Cretto di Gibellina. La final, publicul poate participa la un Q&A cu regizoarea filmului Il Grande Cretto di Gibellina, Petra Noordkamp.

Tot la ARCUB, duminică, 5 noiembrie, pot fi vizionate filmele Talking House: Eileen Gray & Jean Badovici, de la 17:00, urmat de un Q&A cu regizoarea Elizabeth Lennard, iar apoi Gray Matters, pelicula ce explorează lunga, fascinanta și complicata carieră a arhitectei și designerului Eileen Gray.

Intrarea la expoziție este gratuită.

Biletele pentru filme pot fi achiziționate pe https://eventbook.ro/program/urbaneye

Participarea la atelierul pentru copii se face pe bază de înscrieri completând formularul

Understanding Design este un proiect cultural al asociației ARTA în dialog, realizat în parteneriat cu platforma de design românesc Dizainăr.

Proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și de Ordinul Arhitecților din România din timbrul arhitecturii.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

Pentru mai multe detalii:

www.UrbanEye.ro

www.Facebook.com/UrbanEyeFilmFestival

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.