Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Unde te simti în largul tău în Bucureşti? Marchează locurile preferate pe www.naratiuniurbane.ro

0

Bucureşti este oraşul diversităţii: cu toate că păşim prin locuri nesigure şi “întunecate” aproape zi de zi, capitala are şi o latura frumoasă, boemă, plină de surprize plăcute.

 

Fiecare dintre noi se simte confortabil în anumite locuri din oraş, în funcţie de rutina zilnică, de preocupări şi gusturi personale. Tu unde te simţi în largul tău în Bucureşti? Marchează pe harta serenităţii locurile care îţi oferă o stare de bine şi/sau te fac să te simţi în siguranţă. Astfel, în doar 30 de secunde, vei putea împărtăşi cu ceilalţi locuitori ai capitalei experienţele frumoase de care ai parte în oraş iar împreună veţi creea o hartă care să vă inspire reciproc pe www.naratiuniurbane.ro.

Dacă tot am intrat în sezonul rece, Naraţiuni Urbane îți propune să priveşti zăpada şi altfel decât ca pe un semn al frigului sau un impediment pentru trafic. Zăpada înseamnă şi o nouă faţă a oraşului corelată cu ideea de sărbătoare, de redescoperire a unor locuri în haine de sezon pe care nu le-ai mai privit de mult cu ochi zâmbitori şi chiar un strat călduros pentru spaţiile verzi din oraş – harta serenităţii te invită să marchezi aceste locuri pentru ca şi alţii ca tine să se poată bucura de ele.

Harta serenităţii, împreună cu cea a vulnerabilităţii – latura nesigură a oraşului, formează o Hartă Colectivă care îşi propune să scoată la iveală o altă faţă a capitalei, compusă din experienţe personale şi subiective, fie ele plăcute sau neplăcute.

Naraţiuni Urbane este un proiect de cartare colectivă iniţiat de Odaia Creativă. Colectiv, contribuţiile pe platformă formează o radiografie alternativă a Bucureştiului, care indică miza transformării sale într-un oraş atractiv, prietenos şi prosper.

——————–

Parteneri: Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Universitatea de Arhitectură Spiru Haret

Cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

Parteneri media: 220.ro, BeWhere!, Cool Girl, Europa FM, Igloo, Oraşul Meu, Modernism.ro, Sapte Seri, Vice,Zeppelin.

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.