UNARTEdition

0

UNARTEdition face parte din seria de proiecte neconvenţionale lansate în cadrul Universităţii Naţionale de Arte, Bucureşti, cu ocazia aniversării a 150 de ani de învăţământ artistic românesc.

UNARTEdition este rezultatul colaborării dintre UNArte şi Singer, lider de piaţă cu o tradiţie de peste 160 de ani în producerea maşinilor de cusut profesionale.

Banner UNARTEdition

Studenţii Departamentului Arte Textile-Design Textil şi Departamentului Ceramică/ Sticlă/ Metal  au fost invitaţi să marcheze momentul personalizând un număr limitat de maşini de cusut în ediţie specială, unicat, dar care să îşi  păstreze funcţionalitatea, identitatea şi rezistenţa în timp.

Au fost avansate ingenioase soluţii de „împachetare” a carcasei maşinii de cusut, soluţii particularizate de alegerea materialelor şi tehnicilor de lucru utilizate. Au fost „exploatate” materialul textil imprimat în relief, colajul şi traforul din stofe de lână, hârtia desenată, printată sau cu aplicaţii de cusături, aţa încâlcită şi sârma croşetată, nasturii metalici sau modelaţi din diferite tipuri de gresii, semiporțelan și porțelan, glazurați cu sticlă și arși la 1160 grade C, plăcuţele ceramice decorate, pietrele semi-preţioase de varii dimensiuni şi culori.

S-au născut, astfel, inedite obiecte „de autor”, obiecte „reinventate”, martori ai „crezului” estetic profesat de fiecare personalitate artistică în devenire.

Iuliana Ogăraru  este o căutătoare, cu lucrări ce atrag atenţia prin detaşare şi spontaneitate, „fiind alimentate într-un mod bizar de obiectivitate”. Mihaela Bondalici pariază pe „textura de orice natură, care provoacă omul să descopere lucruri ascunse vederii despre propriul fel de a simţi”.

Cosmina Anghel Cristina este interesată „de natural, dar şi de materialele rigide, ostile”, pe care caută a le împăca în propunerile ei; la un celălalt capăt al legăturii cu natura sau cultura, Amina Elnayef caută „să creeze modele de materiale unice, dar care să te ducă mai mult sau mai puţin subtil cu gândul la arta media”.  Smaranda Isar se socoteşte un „artist inspirator”  fără prejudecăţi, care scrutează capacităţile rezonatoare ale oricărei materii, iar Emma Topoliceanu pune înaintea oricărui alt motto personal sensibilitatea şi rafinamentul, investirea „hainelor” noi cu bun gust clasic.

Atinse de inspiraţia şi travaliul fiecărui student participant, obiectele-„model” create spun ceva despre contactul viu al tânărului creator cu lumea reală a societăţii care are nevoie de aportul său, în anume situaţii, în anume condiţii, forţând ideea să crească, să se maturizeze, să prindă formă.

….

Organizator:  Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti/ Departamentul Arte textile – Design textil

Partener: Singer SFR Home Equipment SRL

Responsabili proiect: Dorina Horătău, lector univ. dr. UNArte, Alina Negoescu, Key account manager SINGER

Asistent proiect: Iulia Toma, asist. univ. drd. UNArte

Studenţi participanţi/ Departamentul Arte textile-Design textil:  Denisa Catană, Emma Topoliceanu, Santucci  Alessia, Tudor Matache, Alexandra Ionescu, Oana Doruş, Adelina Mateescu, Mihaela Bondalici, Andreea Vîrlan, Corina Pană, Ionescu Rolea Roxana, Iuliana Ogăraru, Mirela Iordache, Mihai Popescu, Alina Păruş, Cosmina Anghel Cristina, Amina Elnayef, Smaranda Isar

Studenti participanţi / Ceramică-Sticlă-Metal: Victor Costache, Nansy Nanasi, Elena Mardare

Mulţumim profesorilor şi colaboratorilor noştri: Claudia Muşat (lect. univ. dr.)/, Viorica Slădescu (conf. univ. dr.) /  Otilia Boeru (asist univ. dr.), Daniela Frumuşeanu (conf. univ. dr.), Lucian Butucariu (conf. univ. dr.)/, Ilie Rusu (conf. univ. dr.), Ionel Cojocariu (lect. univ. dr.)/, Cristina Bolborea (asist. univ. dr.)/, Ovidiu Ionescu, (lect. univ. dr.), Ioana Stelea (asist. univ. dr.), Rodica Marin (tehnician imprimeuri).

Acest proiect a fost sprijinit cu sfaturi şi machetare grafică de Carmen Apetrei, lect. univ. dr. Departamentul Grafică al UNA Bucureşti

Grafică afiş/ banner: Amina Burloiu

Filmare/ montaj/ fotografii: Sorin Lăţia

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.