Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

UN Youth Summer School 2016

0

Maine Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a găzduit în perioada 25-31 iulie Şcoala de vară UN Youth Summer School on Diplomacy, unul dintre proiectele de marcă ale Asociaţiei Tineretul ONU din România destinat pentru tinerii pasionaţi de diplomaţie şi de domeniul relaţiilor internaţionale, atât din România cât şi din lume.

În această vară evenimentul a purtat numele One World, One Market: Bridging the Gap Between the EU and the USA și a abordat o temă extrem de sensibilă, cea a Parteneriatului Transatlantic de Comerţ şi Investiţii (Transatlantic Trade and Investment Partnership), cunoscut ca TTIP. La proiect au participat 23 de studenţi din 12 ţări de pe trei continente şi au asistat la prelegeri susţinute de specialişti, atât din domeniul academic, cât şi din cel diplomatic sau al mediului de business.

Obiectivul Şcolii de Vară a fost consolidarea cunoştinţelor cursanţilor cu privire la subiectul TTIP, dar şi în domenii precum relaţia dintre Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii, diplomaţia economică şi arta negocierii. În cadrul UN Youth Summer School s-a discutat despre încercările dificile la care negocierea pentru acest tratat supune comunitatea internaţională din punct de vedere economic, politic, social sau cultural.

SAMSUNG CSC

Printre subiectele abordate s-au numărat posibilitatea creării unei pieţi comune globale prin unirea TTIP cu Parteneriatul de Comerţ Transpacific (TPP) şi TiSA (Trades in Services Agreement), problema transparenţei în cadrul negocierilor pentru TTIP sau posibilitatea ca acordul să fie completat cu unul semnat cu China.

UN Youth Summer School este un proiect organizat de Asociaţia Tineretul ONU din România, aflat în acest an la a şasea ediţie.

DESPRE ASOCIAŢIA TINERETUL ONU DIN ROMÂNIA

Asociaţia Tineretul ONU din România (UN Youth Association of Romania) este un ONG format de studenţi, al cărui scop principal este să promoveze valorile Organizaţiei Naţiunilor Unite în rândul tinerilor români, societăţii româneşti, comunităţii regionale şi internaţionale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.