Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

UN YOUTH MOOT COURTS 2017: simularea în limba engleză a procedurilor judiciare în faţa instanţelor internaţionale

0

În perioada 10-12 martie 2017, Asociația Tineretul ONU din România organizează cea de-a șasea ediție a proiectului „UN Youth Moot Courts”, proiect ce constă în simularea în limba engleză a procedurilor judiciare în faţa instanţelor internaţionale (Curtea Internaţională de Justiţie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Curtea Penală Europeană). Acesta se va desfășura la Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti, sala Constantin Stoicescu.

UN YOUTH

Fiind una dintre cele mai cunoscute inițiative ale asociației, competiția le va oferi participanților oportunitatea de a-și utiliza cunoștințele de Dreptul Uniunii Europene, Drept Internațional Public şi Drepturile Omului în mod aplicat. Simularea se adresează studenților de la facultăţile de Drept, Ştiinţe Politice sau Relaţii Internaţionale din țară, dar și din afara ei.  Aceștia vor putea să dezbată probleme sociale și legale de actualitate, prin pregătirea şi prezentarea de argumente legale solide.

Astfel, participanţii vor avea calitatea de judecători sau de reprezentanţi ai statelor. În cadrul fiecărei instanţe se va prezenta o speţă, iar participanţii vor pleda sau judeca în funcţie de rolul deţinut. Simularea va fi prezidată de către un juriu format din profesori universitari ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București: Viorel Chiricioiu (doctorand Drept internaţional public la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, câştigător Jessup Internaţional Law Institute ca Best Non-Native Speaker), Elena Lazăr (profesor asistent Drept internaţional public Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti), Flavius Boar (profesor asistent la Colegiul Juridic Franco-Român de studii Europene, Facultatea de Drept).

Participanții vor beneficia pe data de 10 și 11 martie de traininguri referitoare la mooting, susținute de: Viorel Chiricioiu, respectiv Raluca Papadima, avocat membru al Baroului București (2004), al Baroului Paris (2006) și al Baroului New York (2007), profesor la Universitatea din București, Facultatea de Drept și la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne.

Asociaţia Tineretul ONU România este un ONG fondat de studenţi, ale cărui obiective principale sunt promovarea şi încurajarea valorilor şi activităţilor ONU în rândul tinerilor, a societăţii civile, a comunităţii naţionale şi internaţionale. Asociaţia se ocupă, de asemenea, de organizarea celei mai mari simulări ONU din România -BISMUN (Bucharest International Model United Nations).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.