Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un start-up pornit de un cuplu din Bucureşti îmbracă tinerii din mediul urban în geci multifuncţionale 100% produse în România

0

HCS-Haine cu Spirit este un brand 100% românesc, pornit din dorinţa a doi tineri din Bucureşti de a demonstra că şi pe plan local pot fi create şi produse geci multifuncţionale, de bună calitate şi accesibile ca preţ.

haine-cu-spirit

Pornit ca un business de familie, unde producţia este asigurată de părinţii unuia dintre ei, într-o fabrică de confecţii din Târgu-Jiu, cu peste 20 de ani de experienţă în domeniu, cei doi parteneri de afaceri şi-au propus ca în 5 ani gecile HCS să îmbrace peste 50% din tinerii din mediul urban, în haine care sparg monotonia şi se adaptează uşor vieţii agitate de zi cu zi.

“Am remarcat ca pe piaţa din România nu există un brand axat pe producţia şi comercializarea de geci. Astfel că, bazându-ne pe experienţa pe care o au părinţii mei în industria textilă şi pornind de la istoricul pe care atât eu, cât şi partenera mea il avem în marketing şi comunicare, la toate acestea adăugându-se dorinţa de a aduce bucurie celor din jur printr-un produs bine gândit şi creat “cu tot materialul”, au luat naştere hainele cu spirit”, a declarat Alexandru Frătiţa, co-owner HCS.

Sub brandul Haine cu Spirit sunt produse în prezent atât geci pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, comercializate pentru început online, în cadrul magazinului  hainecuspirit.ro

Cei doi antreprenori plănuiesc să lanseze periodic şi colecţii capsulă cu teme bine definite, care cuprind piese vestimentare de bază cu design minimalist şi care sărbătoresc locuri speciale din România sau subliniază idei şi principii de viaţă care merită promovate. O astfel de iniţiativă este colecţia “Getic”.

geaca-hcs-3in1-ciclam_nuferi

hainecuspirit-ro_

Vârful de gamă al liniei pentru femei este Geaca 3în1, care se adaptează atât ţinutei, fie că aceasta este sport, elegantă sau office, cât şi vremii capricioase, cu temperaturi fluctuante. Geaca are gluga şi mânecile detaşabile, fiind livrată cu un set suplimentar de mâneci şi glugă colorate, într-un săculeţ special. Renunţând la acestea, geaca devine office sau elegantă, iar cu accesoriile colorate reuşeşte să scoată din anonimat orice ţinută. în plus, geaca este uşor de depozitat. Datorită săculeţului special îşi găseşte locul chiar şi în cel mai mic bagaj.

Gama pentru bărbaţi se concentrează pe geci impermeabile sau din bumbac gros, din materiale rezistente, cu design simplu şi curat, care ţin de cald şi se adaptează uşor atât drumurilor prin oraş, cât şi plimbărilor în natură. Culorile alese sunt nuanţe de portocaliu, muştar, kaki, verde, bleumarin sau maro.

De curând, pentru a-şi putea diversifica modelele de geci oferite, cei doi antreprenori au ales să-şi înscrie un produs, Geaca 3în1, pe o platforma de crowdfunding. Cei care doresc să contribuie la susţinerea unui brand local o pot face atât prin donaţii modice, care le aduc reduceri la comenzile plasate pe site şi un certificat de “Român cu Spirit”, cât şi prin pachete mai substanţiale – 90 şi/sau 130 de euro -, care le aduc contributorilor şi produsul pe care şi-l doresc.

ana-paun-alex-fratita_haine-cu-spirit

Povestea completă a brandului HCS-Haine cu Spirit este aici. Haine cu spirit este un brand social care poate fi găsit pe: facebook.com/hainecuspirit

https://www.startarium.ro/crowdfunding/hainecuspirit

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.