Un pas înainte pentru Cultural Management Academy

0

Un pas înainte pentru Cultural Management Academy: colaborarea dintre institutul cultural german din București Goethe-Institut și Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti (FSPUB).

Dr. Evelin Hust, directorul Goethe-Institut București, și Conf.univ.dr Raluca Alexandrescu, prodecan FSPUB responsabil pentru programe de studii, au marcat colaborarea între cele două instituții partenere printr-o întâlnire oficială la noul sediu al institutului din Calea Dorobanți 32. Cele două au demarat această colaborare în 2018 prin organizarea împreună cu Asociația Colectiv A, reprezentată de Miki Braniște, și în parteneriat cu EUNIC România (Reţeaua Institutelor Culturale Naţionale din Europa), a Academiei de Management Cultural / Cultural Management Academy – CMA.

CMA este un modul de pregătire de specialitate, curatoriat de managerul cultural Miki Braniște cu sprijinul unei echipe internaţionale de traineri. Programul se adresează managerilor culturali din România, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria și Grecia.

Cu sprijinul EUNIC România, încă de la prima ediție din 2017 au fost invitaţi experţi din Austria, Belgia, Germania, Italia, Ungaria, Polonia și România şi astfel, s-a deschis un cadru de dialog și de schimb de experiență între managerii culturali din diferite zone ale Europei.

Alăturarea FSPUB la acest proiect permite recunoașterea internațională a calității academice a modulului, garantând respectarea standardelor europene academice în domeniu și transferabilitatea competențelor obținute în cadrul instituțiilor de învățământ superior ce au adoptat sistemul european de credite transferabile (ECTS).

În prezent, Goethe-Institut finanțează șase proiecte finaliste ale ediției CMA din 2018, dezvoltate în domeniul prezervării patrimoniului cultural, iar partenerii Academiei de Management Cultural și EUNIC România sunt în etapa de alegere a temei pentru ediția a-III-a din iulie 2019. Atât data cât și tema celei de-a treia ediții urmează a fi anunțate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.