Un nou tip de spectacol-concurs: publicul decide învingătorul

0

Primul „Gladiator“ premiat într-un nou concept de spectacol de teatru

 
Miercuri, 7 august, s-a desfăşurat prima ediţie a spectacolului concurs Gladiatorul, susţinută de Administraţia Fondului Cultural Naţional (ANCF) şi găzduită la Journey Pub (Bucuresti). Conceptul artistic al evenimentului încurajează afirmarea tinerilor actori şi propune un nou tip de spectacol-concurs, în care publicul, într-un mod similar celor din arenele romane în care se confruntau gladiatorii, decide învingătorul, votând în timp real, în funcție de performanța actorilor.
 
În “arena” artistică Gladiatorii s-au înarmat cu monologuri 
La spectacolul  concurs inedit, cei peste 100 de spectatori şi-au asumat pe loc rolul de juraţi. Concurenţii la titlul de gladiator s-au „bătut în arena“ artistică în 3 etape, în care toti au interpretat același monolog al etapei, fără să se ajute de recuzită, decor sau muzică, ci doar de imaginație și mijloace corporale.
Diana CroitoruToţi cei şase concurenţi, Diana Croitoru, Vladimir Finascu, Teodor Ghiță, Oana Laura Giuverdea, Delia Riciu şiBogdan Untilă, au primit monologurile pentru concurs cu 10 zile înainte și nu au avut voie să facă modificări majore.
După prima etapă au rămas doar trei concurenţi, iar în finală s-au confruntat Diana Croitoru şi Teodor Ghiţă.Actorul Teodor Ghiţă şi-a adjudecat titlul de „Gladiator“ şi un premiu de 400 de euro, iar Diana Croitoru a primit un premiu în valoare de 200 de euro. Ceilalţi participanţi  au primit premii de consolare.
Teodor Ghiță a absolvit în 2010 Facultatea de Teatru Spiru Haret, specializarea Arta Actorului la clasa profesorilor Adriana Piteşteanu şi Vlad Rădescu. A realizat regia şi scenariul pentru filmul TICPIC, care a câştigat locul 2 la selecţia naţională ANCR şi fost selecţionat pentru Festivalul Internaţional Unica ce se va desfăşura în Austria în perioada 24-31 august 2013.
Diana Croitoru a absolvit în 2010 Facultatea de Teatru Spiru Haret, specializarea Arta Actorului la clasa profesorilor Adriana Piteşteanu şi Vlad Rădescu. În 2011 a câştigat Marele Premiu „Ştefan Iordache” la Gala Tânărului Actor HOT.  
Bogdan Untilă este actor în trupa de teatru de improvizaţie Obligó din 2008.
Delia Riciu joaca din 2009 joacă în trupa de improvizaţie ComedypunctShow.
Vladimir Finascu a absolvit în 2010 Facultatea de Teatru Spiru Haret, specializarea Arta Actorului la clasa Adriana Piteşteanu şi Vlad Rădescu.
Oana Laura Giuverdea este actor în trupa de teatru de improvizaţie Improholics.
 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează