Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un nou terminal de pasageri la Aeroportul Otopeni!

0

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a investit 60 milioane euro pentru construcţia unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (Otopeni).  Proiectul are cu o suprafaţă de 16.600 metri pătraţi şi 24 de porţi de îmbarcare.

Potrivit MEDIAFAX, terminalul a fost proiectat pentru a răspunde şi cerinţelor impuse de aderarea României la spaţiul Schengen, iar numărul pasarelelor de îmbarcare/debarcare a crescut de la 5 la 14 unităţi.

Faza a III-a de dezvoltare şi modernizare a Aeroportului presupune finalizarea în 2012 cu o valoare a investiţiei de circa 150 000 000 euro. Capacitate terminalelor la finalizarea investiţiei este de circa 6 000 000 pasageri / an

Potrivit site-ului otp-airport.ro, obiectivele proiectului sunt:

  • Extindere Finger până la 14 burdufuri, fluidizare circulaţie, conexiune cu cele două terminale, inclusiv realizarea fluxurilor Schengen (cca 16.600 mp )
  • Extindere Aerogară Plecări Internaţionale si Schengen (cca 19.600 mp), lucrări conexe de sistematizare exterioară latura Est şi drumuri de acces (cca 5000 mp)
  • Amenajare Aerogară Sosiri Internaţionale şi Schengen (cca 2.500 mp)
  • Parcare auto (cca 12.000 mp)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.