Un nou terminal de pasageri la Aeroportul Otopeni!

0

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a investit 60 milioane euro pentru construcţia unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (Otopeni).  Proiectul are cu o suprafaţă de 16.600 metri pătraţi şi 24 de porţi de îmbarcare.

Potrivit MEDIAFAX, terminalul a fost proiectat pentru a răspunde şi cerinţelor impuse de aderarea României la spaţiul Schengen, iar numărul pasarelelor de îmbarcare/debarcare a crescut de la 5 la 14 unităţi.

Faza a III-a de dezvoltare şi modernizare a Aeroportului presupune finalizarea în 2012 cu o valoare a investiţiei de circa 150 000 000 euro. Capacitate terminalelor la finalizarea investiţiei este de circa 6 000 000 pasageri / an

Potrivit site-ului otp-airport.ro, obiectivele proiectului sunt:

  • Extindere Finger până la 14 burdufuri, fluidizare circulaţie, conexiune cu cele două terminale, inclusiv realizarea fluxurilor Schengen (cca 16.600 mp )
  • Extindere Aerogară Plecări Internaţionale si Schengen (cca 19.600 mp), lucrări conexe de sistematizare exterioară latura Est şi drumuri de acces (cca 5000 mp)
  • Amenajare Aerogară Sosiri Internaţionale şi Schengen (cca 2.500 mp)
  • Parcare auto (cca 12.000 mp)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează