Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un nou seminar ECOTIC în calendarul ECO al primăverii

0

Accesul la informaţie, dialogul și puterea exemplului sunt extrem de importante pentru activismul ecologic. Acestea sunt premisele de la care ECOTIC a pornit în organizarea celui de-al doilea seminar dedicat mediului ONG din România, din data de 30.03.2016, pe un subiect de mare interes: cum dezvoltăm proiecte pentru accesarea fondurilor europene?

Programul de finanţare LIFE al Uniunii Europene – care a susținut, până în prezent, 67 de proiecte în ţara noastră, dintre care 42 pentru conservarea naturii, 22 pentru protecţia mediului și 3 pentru informare și comunicare, este programul care susține cel mai amplu și de impact proiect de conștientizare al Organizației ECOTIC: Caravana ECOTIC (LIFE13INF/RO/000090 ECOTIC LIFE+ Caravan).
DSCF7066

Cum Caravana și-a depășit obiectivele (de informare a publicului din toată ţara și de colectare DEEE și DBA), seminarul a fost o bună ocazie pentru prezentarea unui caz de succes, care a generat un model de bune practici în accesarea și implementarea unui proiect ce a beneficiat de finanțare europeană.

Discuţia a continuat cu prezentarea Centrului de Dezvoltare Durabilă Polizu, de altfel si gazda seminarului, (proiect Auto Eco Inovarea – valorificarea inovatoare a deșeurilor auto și conexe, ECOTECA), urmată de prezentările ONG-urilor participante la seminar: (Ateliere Fără Frontiere, Asociaţia Ecologică Turism Verde, Asociaţia Greenitiative, Asociatia Inotech, Creionetica, Fundaţia pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare, România în Tranziţie – Transition Towns Network – și Uleiosul).

Unul dintre obiectivele seminarului a fost crearea unei ocazii în care ONG-urile din România să poată schimba informații și să poată identifica zone de interes și de acțiune comune. Astfel pot dezvolta proiecte din ce în ce mai ample, mai puternice și mai de impact.

Despre ECOTIC:
ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 500 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 70 .000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre LIFE+:
Programul LIFE+ este un instrument al Comisiei Europene care finanțează proiectele care contribuie la elaborarea și punerea în practica a politicii și a legislației în domeniul mediului. Acest program facilitează în special integrarea problemelor de mediu în cadrul celorlalte politici și mai general, participă la dezvoltarea durabilă. Programul LIFE+ înlocuiește o serie de instrumente financiare dedicate protecției mediului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.