Un nou modul al Școlii de vară – Lumea fermecătoare a fluturilor

0

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită în perioada 24-28 august 2015, pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani la o incursiune în lumea fermecătoare a fluturilor, în cadrul unui nou modul al Școlii de vară.

scoala de vara-afis

Pe parcursul acestui modul, dr. Mihai Stănescu le va prezenta participanţilor unul dintre cele mai importante și fascinante grupuri de insecte, și anume grupul fluturilor (denumirea lor științifică fiind Lepidoptera). Vom afla împreună mai multe detalii despre etapele vieții unui fluture și transformările care au loc pe parcursul acesteia, în organismul său, precum şi ce secrete ascund strategiile de apărare şi ritualurile de curtare din lumea spectaculoasă și plină de culoare a acestor insecte. Totodată, cursanții acestui modul vor avea ocazia să pătrundă în depozitele Muzeului care adăpostesc cea mai mare colecţie de lepidoptere din România şi, de asemenea, să viziteze expoziția temporară „Culorile prind aripi” unde vor putea observa pe viu, unele specii tropicale de fluturi de zi.

Dintre toate insectele, fluturii sunt cei care au aprins imaginaţia oamenilor din cele mai vechi timpuri. Cel mai adesea, ei sunt percepuţi ca simboluri cvasi-universale ale frumuseţii delicate şi efemere, dar şi ca exemple extreme ale transformărilor surprinzătoare pe care le poate suferi o fiinţă vie în cursul existenţei sale.
Răspândiţi pe toate continentele cu excepţia Antarcticii, de la Ecuator până dincolo de Cercul Polar de Nord şi de la nivelul mării până la altitudini de circa 4.500 m, fluturii sunt imaginea vie a succesului evolutiv înregistrat de un grup de insecte extrem de divers. Alături de moluşte, aceștia fac în continuare obiectul pasiunii a numeroşi colecţionari, atraşi de o lume exuberantă, plină de cele mai surprinzătoare combinaţii de forme şi culori.

Înscrierile se pot face pe adresa de e-mail: info@antipa.ro sau la numărul de telefon 021.305.60.31, în limita a 15 locuri/modul.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.