Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un nou curs ECDL 3D Printing apreciat de Ministerul Educaţiei

0

Imprimantele 3D au ajuns din nou în şcoală. Elevii Colegiului de Arhitectură I.N Socolescu din Bucureşti vor fi felicitaţi chiar de Ministrul Educaţiei, dl. Adrian Curaj, pentru absolvirea cu succes a cursului inovativ de 3D Printing, susţinut de ECDL ROMANIA. Marţi, 10 mai 2016, ora 11:30, vom testa tehnologiile de imprimare 3D alături de acesta.

Învățarea noilor tehnologii este prioritară într-o societate în continuă schimbare, iar asimilarea competențelor IT în mod structurat de către tineri este o condiție obligatorie pentru exploatarea tuturor oportunităţilor digitale. Aceasta va fi tema de dezbatere a evenimentului la care vă invităm să aflăm impactul pe care proiectul ECDL l-a avut în rândul liceenilor şi viziunea Ministerului Educaţiei asupra actualizării competenţelor elevilor în tandem cu evoluţia tehnologică inevitabilă.
3d-printing

O grupă de elevi de la Colegiul de Arhitectură şi Lucrări Publice I.N. Socolescu din capitală a participat la un training dedicat tehnicilor de modelare şi imprimare 3D prin proiectul Liceenii învaţă 3D Printing, iniţiat de ECDL ROMANIA în anul şcolar trecut. Tinerii s-au întâlnit cu specialişti în imprimarea 3D, dobândind noţiuni teoretice, dar având şi posibilitatea să aplice efectiv teoria. La finalul cursului aceştia au reuşit să imprime 3D obiectele concepute de ei înşişi.

Marţi, 10 mai, ora 11:30, marcăm finalizarea cursului, la Colegiul de Arhitectură şi Lucrări Publice I.N. Socolescu, alături de Ministrul Educaţiei, domnul Adrian Curaj, cu o sesiune de demostraţii 3D printing şi o dezbatere pe tema importanţei noilor tehnologii în educaţia generaţiilor viitoare. Vom intra în universul 3D cu elevii şi profesorii de la curs şi tot atunci vom discuta despre integrarea unui modul structurat de tehnici de imprimare 3D la nivelul educaţiei formale.

Mediul de afaceri estimează că noul specialist cu pregătire medie este cu adevărat productiv dacă deţine deja noţiuni de utilizare eficientă a computerului, iar în viitorul apropiat va avea nevoie de cunoştinţe de imprimare 3D în multe domenii de activitate. Modelarea 3D va deveni la fel de răspândită precum web design-ul. Oricine va şti modelare 3D va putea să ofere servicii în piaţă, fiind şi mai uşor angajabil. De asemenea, boom-ul imprimantelor 3D din următorii ani va crea o nouă meserie: tehnician imprimare 3D. Nu în ultimul rând, orice inovaţie tehnologică lansează un nou val de companii pe piaţă, deci vor exista oportunităţi la nivel antreprenorial.

ECDL ROMANIA, operatorul naţional al licenţei European Computer Driving Licence, a lansat în 2015, cu sprijinul AOAR, un proiect pilot „pro bono” de instruire a tinerilor liceeni în utilizarea imprimantelor 3D, în cadrul căruia s-au realizat până acum trei grupe în Bucureşti – la Colegiul Tehnic Mecanic Griviţa, Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu şi acum la Colegiul de Arhitectură şi Lucrări Publice I.N. Socolescu. Toate aceste cursuri au generat interes ridicat în rândul participanţilor, care au fost încântaţi să descopere în liceul lor tehnologii la care nu aveau acces. Programul a fost dezvoltat într-un mod care a permis învăţarea indiferent de nivelul de pregătire al elevilor şi de profilul colegiului.

În calitate de autoritate de certificare a competențelor digitale în România, ECDL ROMANIA se implică activ în ghidarea tinerilor spre accesul la competențe digitale reale şi oferă instrumentele utile pentru provocările ce decurg din transformările tehnologice. În acest context, susţinerea proiectului Liceenii învaţă 3D Printing este un demers firesc. Dovezile arată că expunerea la tehnologie nu poate fi echivalentă cu abilitatea de a o folosi. Dacă tinerii nu au acces la educaţie digitală în mod formal şi structurat, s-ar putea să nu deblocheze niciodată pe deplin potenţialul tehnologiei digitale pentru ei ca şi cursanţi, angajaţi, antreprenori sau cetăţeni.

ECDL ROMANIA reafirmă importanţa competențelor digitale. Dezvoltarea aptitudinilor IT va juca un rol critic în revigorarea economiei României, prin educarea unei forțe de muncă inovative și minimizarea diviziunii digitale și, vor fi parte integrantă din succesul pe care îl va înregistra politica unei creșteri inteligente, susținute și inclusive.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.ecdl.ro .
ECDL – European Computer Driving Licence, standardul global pentru certificarea competenţelor digitale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.