Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un grup de liceeni români au pus bazele unui proiect de promovare a învățării prin experimentare: Fabrica de Experimente Roadshow

0

Fabrica de Experimente Roadshow
Un grup de liceeni români au pus bazele unui proiect de promovare a învățării prin experimentare.

În perioada 18-22 aprilie 2016, în cadrul săptămânii “Școala altfel”, prima ediție “Fabrica de Experimente Roadshow” va face turul a 3 orașe din România: București, Cluj-Napoca și Bacău. Proiectul urmărește promovarea învățării prin experimentare, cu focus pe experimente de fizică și chimie, și este o rezultantă a programului “Creatori de Viitor” (www.creatorideviitor.ro), o platformă ce reunește peste 200 de tineri cu performanțe deosebite din România. Inițiativa a aparținut unui astfel de grup de liceeni și a pornit din dorința fondatoarei proiectului, Alexandra Butmalai, de a-i învăța și pe alții să înțeleagă mult mai ușor greoaiele teorii din școală. Alexandra ne-a declarat: “Abia așteptăm ca împreună cu participanții la “Fabrica de experimente Roadshow” să realizăm unele dintre cele mai interesante experimente stiintifice! Vom înțelege de ce apa și uleiul nu se amestecă niciodată și care e secretul din spatele densității construind o lampă cu lavă autentică și efervescentă. De asemenea, vom prepara un amestec  unic  folosind amidon de porumb și apă, iar spre încântarea tuturor o să observăm natura acestei substanțe curioase, care nu se poate hotărî ce stare de agregare să aleagă: lichid sau solid? O să învățăm că totul depinde de noi!”

12932694_1808577279370944_5649882147237467253_n

Ca urmare a sprijinului oferit de susținătorul proiectului, Kaufland România, liceenii vor putea organiza în cele 3 orașe participante în caravană un număr de 18 evenimente cu peste 180 de centre ce experimentare integrate. Toate acestea sunt oferite gratuit unui număr de aproximativ 1800 de participanți, reprezentați de elevi de ciclul primar și gimnazial, profesori și părinți deopotrivă.

Fiecare sesiune reprezintă 80 de minute de învățare interactivă și amuzantă puse în scenă de o echipă de 30 de liceeni în fiecare din cele 3 orașe. Evenimentele din cadrul “Fabrica de Experimente Roadshow” vor avea loc după următorul program: București, 18-19 aprilie, Sala Auditoriu din cadrul Muzeului Național de Artă Contemporană (Palatul Parlamentului); Bacău 20 aprilie, Sala de sport a Școlii Gimnaziale Miron Costin; Cluj Napoca, 21-22 aprilie, Centrul de cultură urbană Casino.

Întregul proiect este organizat cu sprijinul Asociației 11even din Cluj-Napoca, alături de o echipă de liceeni din București, Cluj, Zalău, Fălticeni, Bacău, și din Șimleul Silvaniei.

Mai multe informații despre Fabrica de experimente se pot găsi la www.fabricaexp.com si pe Facebook.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.