Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

UN CEAS PENTRU ARTĂ în expoziţia Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924

0

UN CEAS PENTRU ARTĂ în expoziţia Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924

Goethe-Institut Bucureşti şi Muzeul Naţional de Artă al României vă invită duminică, 25 mai 2014, orele 14.00, la o ultimă vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924, deschisă în Sălile Kretzulescu ale MNAR. Prezentarea este susţinută de Simona Dumitriu, curator în cadrul grupului independent Platforma, în colaborare cu Arnold Schlachter, artist vizual şi colaborator al Goethe-Institut Bucureşti.

Otto Dix - Vanzator de chibrituri, 1920

Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (4 lei întreg) fără taxa de ghidaj obişnuită. Participarea se face doar pe bază de programare la telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro  până vineri, 23 mai, orele 16.00.

Prezentarea va oferi detalii despre contextul istoric şi social al epocii în care a creat Otto Dix şi se va axa pe câteva dintre lucrările incluse în expoziţie. Va fi abordat şi felul în care a evoluat percepţia asupra operei lui Dix de-a lungul secolului XX – de la privirea critică a contemporanilor săi la însemnătatea lui în prezent.

Duminica, 25 mai 2014 este ultima zi de vizitare a expoziţiei Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924 . Expoziţia prezintă seria de cincizeci de gravuri intitulată Războiul (Der Krieg), creată în urma experienţei trăite de artist pe front, în Primul Război Mondial, experienţă care l-a urmărit o viaţă întreagă şi care i-a influenţat puternic creaţia. Alături de această serie, în expoziţie sunt incluse şi lucrări reprezentând imagini ale lumii anilor 1920 – prostituate, bătrâni, soţii de muncitori, invalizi de război, personaje din lumea circului – suprinse cu obiectivitate critică, cu sarcasm şi ironie.

Simona Dumitriu lucrează şi predă în cadrul grupului independent Platforma susţinut de Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Până în 2013 a predat cursuri de artă contemporană şi fotografie la departamentul Foto-Video al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti. Preocupările sale artistice şi curatoriale includ teoria arhivei, educaţia ca artă, istoria artei româneşti contemporane, arta ca activism şi acţiune socială, feminism şi studii de gen aplicate în context artistic.

UN CEAS PENTRU ARTĂ (vizită cu ghidaj gratuit)

Expoziţia Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924

Duminică, 25 mai, orele 14.00

Tarif: 4 lei (întreg), redus: 2 lei pentru pensionari, 1 leu pentru elevi/studenţi

Înscrieri la: programari@art.museum.ro sau 021.314.81.19

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.