UN CEAS PENTRU ARTĂ în expoziţia Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924

0

UN CEAS PENTRU ARTĂ în expoziţia Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924

Goethe-Institut Bucureşti şi Muzeul Naţional de Artă al României vă invită duminică, 25 mai 2014, orele 14.00, la o ultimă vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924, deschisă în Sălile Kretzulescu ale MNAR. Prezentarea este susţinută de Simona Dumitriu, curator în cadrul grupului independent Platforma, în colaborare cu Arnold Schlachter, artist vizual şi colaborator al Goethe-Institut Bucureşti.

Otto Dix - Vanzator de chibrituri, 1920

Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (4 lei întreg) fără taxa de ghidaj obişnuită. Participarea se face doar pe bază de programare la telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro  până vineri, 23 mai, orele 16.00.

Prezentarea va oferi detalii despre contextul istoric şi social al epocii în care a creat Otto Dix şi se va axa pe câteva dintre lucrările incluse în expoziţie. Va fi abordat şi felul în care a evoluat percepţia asupra operei lui Dix de-a lungul secolului XX – de la privirea critică a contemporanilor săi la însemnătatea lui în prezent.

Duminica, 25 mai 2014 este ultima zi de vizitare a expoziţiei Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924 . Expoziţia prezintă seria de cincizeci de gravuri intitulată Războiul (Der Krieg), creată în urma experienţei trăite de artist pe front, în Primul Război Mondial, experienţă care l-a urmărit o viaţă întreagă şi care i-a influenţat puternic creaţia. Alături de această serie, în expoziţie sunt incluse şi lucrări reprezentând imagini ale lumii anilor 1920 – prostituate, bătrâni, soţii de muncitori, invalizi de război, personaje din lumea circului – suprinse cu obiectivitate critică, cu sarcasm şi ironie.

Simona Dumitriu lucrează şi predă în cadrul grupului independent Platforma susţinut de Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Până în 2013 a predat cursuri de artă contemporană şi fotografie la departamentul Foto-Video al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti. Preocupările sale artistice şi curatoriale includ teoria arhivei, educaţia ca artă, istoria artei româneşti contemporane, arta ca activism şi acţiune socială, feminism şi studii de gen aplicate în context artistic.

UN CEAS PENTRU ARTĂ (vizită cu ghidaj gratuit)

Expoziţia Otto Dix – O lume în ruine. Grafică 1920-1924

Duminică, 25 mai, orele 14.00

Tarif: 4 lei (întreg), redus: 2 lei pentru pensionari, 1 leu pentru elevi/studenţi

Înscrieri la: programari@art.museum.ro sau 021.314.81.19

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează