Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

UN CEAS PENTRU ARTĂ în expoziţia EGAL. Artă și feminism în România modernă

0

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită să participaţi sâmbătă, 6 februarie 2016, ora 12.00, la o vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia EGAL. Artă și feminism în România modernă, deschisă la parterul Galeriei Naţionale (Calea Victoriei 49 – 53). Prezentarea durează o oră şi este susţinută de Elena Ciocoiu, specialist în istoria artei.

afis expo MNAR

Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (10 lei), fără taxa de ghidaj obişnuită. Participarea se face pe bază de programare la telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 – 16.00.

***

Expoziția EGAL. Artă şi feminism în România modernă cuprinde o selecţie de lucrări din patrimoniul MNAR, dar şi opere din patrimoniul unor muzee din Bucureşti şi din ţară (Muzeul Municipiului Bucureşti – Casa Stork, Muzeul Literaturii Române – Casa Minulescu – Millan, Muzeul de Artă Braşov, Muzeul Naţional Brukenthal – Sibiu, Muzeul de Artă Cluj – Napoca).

Expoziţia îşi propune o recuperare şi o re-evaluare a artei femeilor în România modernă. Pornind de la cercetarea contextului social şi politic specific perioadei moderne se va analiza rolul şi locul femeii artist în societate, precum şi semiotica operei feminine.

Discursul expoziţional este structurat în mai multe secţiuni; dintre acestea amintim: maternitatea, viaţa privată, corpul, limitele impuse în spaţiul public. În expunere se regăsesc picturi şi sculpturi semnate de: Cecilia Cuţescu Storck, Rodica Maniu, Magdalena Rădulescu, Lucia Dem. Bălăcescu, Nadia Grosman Bulighin, Merica Râmniceanu, Micaela Eleutheriade, Nina Arbore, Elena Popea, Olga Greceanu, Lola Schmierer Roth, Irina Codreanu, Celine Emilian, Miliţa Petraşcu etc.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.