Un Atelier de Gandire Vizuala pentru intelegerea si comunicarea ideilor complexe

0

Atelierul de Gandire Vizuala este cel mai nou produs de la Creative Fitness Studio, pus la punct de Fundatia Friends For Friends. Este un curs intensiv de facilitare grafica pentru care nu trebuie sa ai talent la desen si care te va ajuta sa-ti organizezi si prezinti mai bine proiectele si sa economisesti mult timp in viata profesionala. Atelierul incepe pe 24 septembrie, te poti inscrie pana pe 17 septembrie si ai toate motivele s-o faci.

foto Atelier de Gandire Vizuala (3)
In primul rand, Atelierul de Gandire Vizuala „nu e despre chestii dragute, ci despre claritate in transmiterea esentei unei idei, a unui proiect. E un instrument de comunicare”, ne spune Sandra Ghitescu, unul dintre facilitatori.

Daca pana acum gandeai asociind cuvinte si imagini, acum vei putea sa folosesti aceste asocieri ca sa inveti sa lucrezi mai repede si sa comunici mai eficient.
Sandra Ghitescu si Adrian Popa, facilitatorii programului, propun practica vizuala ca instrument de a depasi provocari precum: „N-am timp sa gandesc”, „Pierdem mult timp in sedinte”, „Oamenii nu sunt motivati”, „Pierdem din vedere imaginea de ansamblu”, „Nu se colaboreaza suficient in echipa”, „Avem nevoie de idei bune, repede”.
Exercitiile si practicile pe care le inveti la atelier te vor ajuta, la nivel individual sau in contexte de grup:
# sa pregatesti prezentari de impact;
# sa facilitezi sedinte si grupuri de lucru eficiente;
# sa facilitezi procese de schimbare (integrarea unor noi proceduri, structuri sau strategii).

„Gandirea vizuala e un sistem de operare, nu o aplicatie particulara de care s-ar putea sa n-ai nevoie. Daca-ti instalezi acest nou sistem de operare, care ruleaza minunat pe creierul uman – hardware-ul nostru e construit sa proceseze imagini captate din lumea exterioara, nu sa citeasca siruri de litere -, vei vedea cum creste viteza de procesare, cum apar mai putine blocaje, cum proiectele se clarifica.”, ne spune Sandra Ghitescu.

„Gandirea vizuala sparge barierele de comunicare, e un fel de limbaj universal. Plus ca e un instrument fara costuri si foarte la indemana: nu-ti trebuie decat ceva care lasa o urma pe-o suprafata.”, precizeaza Adrian Popa.

Programul este compus din 4 module:

• Joi, 24 septembrie (18.30 – 21.30) – Introducere in gandirea vizuala: saltul creativ de la text la imagini.
• Sambata, 26 septembrie (9.30 – 17.30) – Abecedar vizual: caligrafie, forme de baza, context (culori, miscare, scene), surse de inspiratie si practici adiacente (colaj, moodboards).
• Duminica, 27 septembrie (10.00 – 16.30) – Grafice complexe: scheme, canvas-uri si alte grafice.
• Marti, 13 octombrie (18.30 – 21.30): follow up, show & tell, tips & tricks pentru continuarea si imbunatatirea practicilor.

Cui se adreseaza?
Atelierul usureaza viata si munca managerilor, antreprenorilor, creativilor, trainerilor sau oricaror profesionisti care trebuie sa inteleaga si sa explice idei complexe rapid si eficient.
Gandirea vizuala se refera la procesarea informatiilor folosind imagini mai degraba decat cuvinte si este comuna in aproximativ 60-65% din populatia generala. Gandirea vizuala ne permite sa procesam mai rapid cantitati mari de date. In contextul in care suntem inundati zilnic de un volum urias de informatii, devine din ce in ce mai important sa deprindem noi practici care pot ajuta la filtrarea si integrarea elementelor esentiale.
Inscrierile se fac pana pe 17 septembrie.

Mai multe detalii despre program: http://ffff.ro/creative-fitness-studio/atelier-de-gandire-vizuala-by-creative-fitness-studio/

Extra-info. Citeste si un interviu cu cei doi facilitatori, care povestesc despre cum au descoperit si cum aplica ei gandirea vizuala, plus modalitatile prin care oricine poate beneficia de acest intrument: ”O schema face mai mult decat 10.000 de cuvinte”.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.