Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un an de BINE la Bine Boutique – aniversarea faptelor bune

0

Marți, 17 septembrie, începând cu ora 18:00, am sărbătorit, alături de colaboratori, prieteni și apropiați, un an de la ziua în care am tăiat panglica primului magazin caritabil al Crucii Roșii din România: Bine Boutique. Iar pentru această zi plină de emoție, în care i-am avut aproape pe oamenii care au făcut diferența și care ne-au ajutat să punem bazele acestui proiect drag sufletului nostru, dorim să vă spunem un sincer Mulțumesc.

Petrecerea a avut loc în curtea interioară a Centrului de sortare pentru haine donate al Crucii Roșii – Filiala Sector 6, sub cerul liber al unei seri călduroase de toamnă. Atmosfera a fost una relaxantă, ca în familie. O familie mare, legată de un scop comun: acela de a transforma lumea într-un loc mai bun, mai frumos și mai curat. În holul Centrului de sortare, invitații au putut lua un loc și urmări câteva filmări care spun povestea Bine Boutique. Apoi, după mica incursiune în istoria primului magazin caritabil al Crucii Roșii din România, au putut păși în camera în care se întâmplă magia. Locul în care, într-un an, 20 de voluntari au sortat 20 de tone de haine din donații, haine care au fost mereu împărțite în trei mari categorii: hainele destinate persoanelor sinistrate sau cazurilor sociale, ajung în garderoba celor aflați în nevoie, care nu au posibilitățile materiale necesare pentru a-și cumpăra îmbrăcăminte; haine care ajung pe rafturile Bine Boutique și, în cele din urmă, haine care nu mai pot fi purtate ca atare și pornesc pe drumul reciclării textile.

Ne-am distrat și ne-am simțit bine, ne-am pozat și am cântat în cor „Mulți ani trăiască”, iar la final ne-am îndreptat către casă cu planuri și visuri mărețe în minte, prin care ne-am propus să schimbăm lumea în bine. Pas cu pas, cu multă răbdare și ambiție.

La mulți ani, Bine Boutique!

***

Bine Boutique face parte dintr-un proiect mai amplu al Crucii Roșii – Filiala Sector 6, intitulat „Comunitatea implicată, resurse protejate”, susținut prin fondul IKEA pentru Mediul Urban, finanțat de IKEA România și gestionat de Fundația Comunitară București. Acest mic magazin de haine diferă de restul celorlalte magazine care împânzesc orașul. Bine Boutique este brandul care inspiră oamenii să facă fapte bune și să adopte un nou stil de viață. Să consume mai responsabil, să recicleze, să reutilizeze materialele textile.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.