Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ultimele bilete la concertul WEST MEETS EAST- joi, 17 octombrie

0

Turneul “West meets East” ajunge la finalul călătoriei. Va invităm, pe 17 octombrie, la ultima parte a trilogiei ce sărbătorește proiectul inițiat de Ravi Shankar și Yehudi Menuhin în 1967. Concertul de anul acesta aduce pe scenă un violonist spectaculos și muzici noi, inspirate de spațiul Transilvaniei.

Reprezentantul Vestului va fi creativul, impetuosul și virtuozul violonist francez Gilles Apap, foarte apreciat de Yehudi Menuhin, iar trioul de muzicieni indieni care vor aduce în mijlocul nostru exotismul și misterul Estului rămâne același ca în anii precedenți: Udhai Mazumdar (la tabla), Rohan Dasgupta (la sitar) și Bhaskar Das (la flaut).

Repertoriul va include Tenderness și Twilight mood, două compoziții de Ravi Shankar recuperate de pe albumele inițiale “West meets East”, ce vor fi prezentate în primă audiție în România.

În dialog, se vor auzi compoziții clasice românești inspirate de folclorul Transilvaniei, în aranjamente inedite pentru vioară și instrumente indiene, imaginate de Udhai Mazumdar, discipol al lui Ravi Shankar.

În această nouă întâlnire muzicală între Vest și Est, alături de muzica clasică a Indiei de Nord, așa cum putea fi ea auzită în palatele maharajahilor, vor fi interpretate piese de Béla Bartók și George Enescu, compozitori aleși de Yehudi Menuhin să reprezinte Occidentul în cadrul proiectului de acum 52 de ani.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.