Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ultima serie de reprezentații INSIDE MȚR

0

O intervenție teatrală în care Muzeul Țăranului Român este personajul principal.

În cadrul programului ARCUB București 555

„INSIDE este o incursiune în partea miraculoasă a identităţii naţionale. După ce parcurgi acest traseu, înţelegi că orice realitate are doza ei de magie.” Oana Stoica, Dilema Veche

După succesul micro-stagiunii INSIDE din luna mai, care s-a desfășurat cu „casa-închisă”, PopUP Theatrics și Doctor’s Studio, în parteneriat cu Muzeul Național al Ţăranului Român, invită publicul bucureștean la ultima serie INSIDE, între 15 și  29 septembrie. Proiectul teatral este finanțat în Programul București 555 al Centrului Cultural ARCUB. 

Spectacolul are caracter site-specific (inspirat de un loc anume, creat pentru acel loc și derulat o singură dată). La Bucureşti, INSIDE le oferă spectatorilor posibilitatea de a experimenta un traseu emoțional fictiv într-unul dintre cele mai importante muzee de tradiție și artă populară din Europa: Muzeul Național al Ţăranului Român.

INSIDE, un concept PopUP Theatrics, o intervenție teatrală experimentată deja la nivel internațional, a fost prezentat în premieră publicului bucureștean în luna mai a acestui an. Pentru că atunci s-a creat o listă de așteptare pentru publicul care nu a mai reușit să găsească bilet, pentru că succesul spectacolului a fost unul de proporții (vezi aici )  INSIDE revine la MȚR cu încă 5 zile de reprezentații unice.

INSIDE_posterweb

INSIDE: MŢR

Muzeul Național al Ţăranului Român  este una dintre clădirile emblematice ale Bucureştiului. Nu este locuitor care să nu o știe, nu este bucureștean care să nu fi fost acolo, măcar o dată. Deschis publicului din 1906, Muzeul Naţional al Ţăranului Român a trecut prin momentele importante ale istoriei recente alături de localnici, rămânând un simbol al sufletului românesc.

O colaborare internațională

3 regizori și 3 dramaturgi au colaborat pentru a descoperi povești uitate, întâmplări pierdute și suflul “din interior” al acestui monument istoric. O documentare prealabilă a constituit materialul pe baza căruia au construit 3 povești conectate între ele, inspirate de istoria și prezentul instituției-gazdă.

Componenţa artistică internațională a asigurat perspective diferite ce au conferit profunzime produsului artistic final, pentru că artiştii străini au identificat lucruri pe care localnicii nu le mai percepeau, iar românii au (re)cunoscut detalii pe care străinii nu le puteau înțelege.

Echipa de actori, regizori și coregrafi a avut la dispoziție zece zile pentru a transpune textul într-un spectacol original, care a fost jucat în exclusivitate la MŢR, în luna mai, 2014.

INSIDE MŢR îi reunește pe dramaturgii Ella Greenhill (UK), Vera Ion, Peca Ștefan și pe regizorii Tamilla Woodard (SUA), Radu Apostol și Ana Mărgineanu.

13 actori români fac parte din distribuția spectacolului: Alexandra Laura Badea, Laurențiu Bănescu, Viorel Cojanu, Toma Dănilă, Andreea Duță, Sabrina Iașchevici, Andreea Mateiu, Rolando Matsangos, Oana Mărgineanu, Isabela Neamțu, Maria Nicola, Katia Pascariu și Cosmin Seleși.

Coregrafia spectacolului este semnată de Andreea Duță, iar scenografia este realizată de Maria Nicola.

Un spectacol în care TELEFONUL MOBIL este personaj

INSIDE dezvăluie spațiile private ale MȚR unui număr restrâns de spectatori, în același timp – mai exact, doi.

Titlul INSIDE (Înăuntru) se referă atât la accesul fizic al publicului în spații pe care altfel nu avea ocazia să le vadă, cât și la cel metaforic, la vocea interioară a personajelor, pe care publicul o va auzi cu ajutorul unui TELEFON MOBIL.

La intrare, fiecare spectator va primi un telefon şi va fi invitat să-l folosească. Telefonul mobil este cheia principală de acces către înţelegerea spectacolului. Fiecare pereche de spectatori este ghidată de vocile “Dinăuntru”.

A doua și ultima serie de reprezentații INSIDE va avea loc în zilele de:

15, 16, 22, 23 și 29 septembrie.

Reprezentațiile au loc între orele 18.00 și 22.00. La o reprezentație pot participa doar 22 de spectatori, în cupluri de câte 2 persoane. Fiecare spectator va avea, la alegere și în limita locurilor, ore diferite de intrare la spectacol.

Pentru că este gratuită, intrarea la spectacol se face numai pe bază de rezervare telefonică la numărul de telefon 0723 529 460.

FB event: https://www.facebook.com/events/812915145397108/#

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ZwntdToopIE

Proiectul INSIDE MŢR este produs de PopUP Theatrics și Doctor’s Studio, în parteneriat cu Muzeul Național al Ţăranului Român.

Spectacolul este susținut de VODAFONE ROMÂNIA.

Proiectul INSIDE MȚR este finanțat de ARCUB în programul București 555.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Șapte Seri, BeWhere, Port.ro, TATAIA, Cooperativa Tradițională, România Pozitivă, Zeppelin.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.