Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ultima șansă de a participa gratuit la cursul de Manager de Întreprindere Socială oferit de KCMC și partenerii săi!

0

În perioada 7-12 noiembrie 2015 KCMC – K Consulting Management and Coordination, alături de partenerii săi, organizează la București ultima sesiune de curs pentru ocupația Manager de Întreprindere Socială adresată persoanelor de etnie romă, în cadrul proiectului de dezvoltare a economiei sociale Pakivalo ButiQ.

De la 1 ianuarie 2016 este posibil ca niciun furnizor de formare profesională să nu mai poată susține un astfel de curs, doritorii putând să participe doar la cursurile organizate de universități.

unnamed (1)

“Economia și cariera individuală se schimbă pe zi ce trece. Tehnologia, rețelele sociale, nevoile oamenilor, toate transformă foarte rapid modul cum vom lucra. Poate mai mult ca niciodată e necesar să ne adaptăm și să învățăm să o facem repede. Practic nu vor mai exista cariere predefinite și nici locuri de muncă stabile. Însă devine din ce în ce mai aproape de realitatea fiecăruia dintre noi șansa de a administra o afacere, care să rezolve mai mult decât nevoia de profit a unui individ. Afacerile sociale sunt modele de afaceri creative, în care atât fondatorii cât și angajații pot contribui cu idei și pot simți că munca de zi cu zi pune cărămizile pentru o construcție pe termen lung și schimbă viețile unor persoane dezavantajate. Afacerile pe care le dezvoltăm prin proiectul Pakivalo ButiQ sunt doar câteva exemple. Sunt convinsă că printre voi se regăsesc multe persoane cu idei foarte bune și dorință de muncă. Poate că adeseori vă simțiți în locul nepotrivit și ceva vă îndeamnă să vă creați propriul loc în care să puteți schimba ceva. Ne dorim să vă cunoaștem și să vă dăruim măcar o parte din abilitățile necesare pentru a transforma o idee abstractă într-o realitate. Indiferent de ceea ce vă rezervă viitorul, ceea ce veți învăța la cursul de Manager Întreprindere Socială va fi un pachet de instrumente utile în orice domeniu: cum să identifici oportunități, cum să iei în considerare nevoile comunității, cum să folosești resursele, cum să îți alegi partenerii și multe alte abilități.” Alexandra Dinu, Director Dezvoltare – KCMC.

Așteptăm 20 de participanți din București, Ilfov, Argeș, Prahova, Ialomița, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu sau Teleorman.

Participanții la curs trebuie să aibă cel puțin studii medii finalizate cu diplomă de BAC și să fie de etnie romă. Puteți completa formularul de aplicare AICI sau accesând link-ul complet de mai jos.
https://docs.google.com/forms/d/1EkpTz8wMPo-aGPOAf19m09_HgttlhGBmG4ueD4ZSZbk/viewform

Termenul limită de înscriere este 4 noiembrie 2015, ora 18:00. Persoanele selectate vor fi informate cel târziu pe 5 noiembrie.

Cu o experiență de 5 ani în dezvoltarea de programe de formare în domeniul economiei sociale, KCMC este un actor important pe scena furnizorilor de formare profesională, formând până în prezent peste 600 de persoane.
Cursul de Manager de Întreprindere Socială se adresează persoanelor care sunt interesate să dezvolte afaceri sociale și sunt în căutarea de instrumente pentru implementarea unui management eficient în dezvoltarea de întreprinderi sociale sustenabile. Managerul unei întreprinderi sociale este o persoană pasionată, care are competențe de administrare a unei afaceri și totodată înțelege realitatea grupurilor defavorizate, reușind astfel să genereze și să pună în aplicare strategii de dezvoltare pe termen lung.

În cadrul proiectului Pakivalo ButiQ, prin aceste cursuri gratuite dorim să oferim oportunitatea persoanelor de etnie romă să își dezvolte cunoștințe și abilități necesare unui antreprenor social, alături de specialiști în economie socială, care au avut un rol foarte important în înființarea și creșterea unor astfel de întreprinderi.
Proiectul Pakivalo ButiQ este derulat de Asociația Romano ButiQ în parteneriat cu KCMC – K Consulting Management and Coordination și Atelierul de Pânză, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Reurselor Umane 2007 – 2013 Investește în oameni!, axa prioritară 6 Promovarea incluziunii sociale, DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale (ID proiect: 143908). Mai multe informații despre afacerile sociale din proiect sunt disponibile pe pagina http://pakivalobutiq.romanobutiq.ro/ sectiunea Despre Noi -> Afaceri sociale.

Date de contact:

cursuri6.1@kcmc.ro

Alexandra Dinu
alexandra@kcmc.ro

http://pakivalobutiq.romanobutiq.ro/

Informații suplimentare:

Prima componentă a proiectului Pakivalo ButiQ vizează furnizarea de servicii de ocupare pentru 200 persoane de etnie romă (consiliere, orientare, mediere și formare), iar a doua componentă presupune înființarea a 7 structuri de economie socială, în domenii variate, de la un magazin ce comercializează produse realizate de meșteșugari romi, până la un muzeu al simțurilor și un restaurant “pe întuneric”.

Asociația Romano ButiQ s-a înființat în 2011 cu scopul promovării nondiscriminării prin desfășurarea de activități culturale și educative prin care oamenii să descopere experimental valoarea pe care membrii comunității rome o aduc în societate, dincolo de stereotipul negativ sau de paradigma de victimă.
Obiectivul principal al KCMC – K Consulting Management and Coordination este să contribuie proactiv la conturarea unei societăți în care egalitatea de șanse, accesul pe piața muncii și creșterea economică reprezintă oportunități reale pentru toate grupurile vulnerabile din România.

Atelierul de Pânză este o întreprindere socială cu o dublă misiune, de mediu și socială, ce își propune oferirea unei alternative ecologice la punga de plastic prin confecționarea manuală de produse din bumbac 100% (netratat și nevopsit) și oferirea de locuri de muncă persoanelor cu dizabilități fizice.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.