Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Uber reinventează mobilitatea urbană și lansează, în premieră mondială, UberLAMA, un serviciu fără roți! :)

0

Vineri, 1 aprilie, 2016, Uber lansează la București, in premieră mondială, UberLAMA, o inițiativă prin care speră să scoată și mai multe mașini de pe străzile orașului.

Astfel, între orele 12:00 și 14:00, pe lângă uberX și UberSELECT, utilizatorii pot comanda prin aplicație UberLAMA și, în cel mai scurt timp, o lama va sosi pentru a-i duce la destinație. Tariful pentru o cursă cu UberLama va fi același cu cel pentru uberX, de 1,65 de lei pe kilometru. Astfel, o cursă între Piața Victoriei și Piata Unirii va fi între 12 și 16 lei, în funcție de trafic și de viteza lamei care acceptă comanda.

uberLAMA

“Recent, București a fost declarat* al șaselea cea mai aglomerat oraș din lume, după metropole ca Mexico City sau Rio de Janeiro. Ce e încurajator este că, de când am lansat serviciul în București, 1 din 4 utilizatori ne-au spus că folosesc mașina personală mai puțin. Prin această inițiativă, ne dorim să oferim utilizatorilor de Uber posibilitatea să renunțe de tot la mașină, dar să rămână în continuare (aproape) la fel de mobili” a declarat Iulia Carabaș, Marketing Manager, Uber România.

Utilizatorii noi care folosesc codul LAMAGLAMA beneficiază de prima cursă gratuită, în limita a 25 de lei. Codul este valabil pentru toate serviciile Uber.

Lamele de pe platforma Uber sunt foarte prietenoase și fac parte marea familie a Fundatiei Adapost pentru Cai Steaua Sperantei, alături de câteva zeci de cai, căței și pisici. Utilizatorii Uber sunt invitați să viziteze adăpostul și pot ajuta prin voluntariat și donații.

Lamele, denumite științific Lama Glama, sunt mamifere rumegătoare asemănătoare cămilelor, dar mai mici și fără cocoașă, originare de pe platourile înalte din America de Sud. Vederea și auzul lamelor sunt foarte ascuțite și pot concura oricând cu cei mai performanți senzori auto. Asta le ajută să detecteze și să evite la timp orice potențial pericol, aspect foarte util în traficul din București.
Cu o greutate de până la 200 de kilograme, lamele sunt animale rezistente, care pot duce greutăți pe distanțe de până la 16 kilometri, ceea ce le face potrivite pentru serviciile de mobilitate urbană. Ca un avertisment pentru utilizatori, lamele sunt animale foarte inteligente dar și foarte încăpățânate. Atunci când simt că greutatea este prea mare, refuză să se deplaseze, ceea ce poate duce la anularea unor curse.

Despre Uber România

Uber este o companie de tehnologie care conectează în timp real pasagerii – utilizatorii aplicaţiei cu acelaşi nume – cu şoferii care utilizează platforma. În prezent, Uber oferă o alternativă sigură de transport în aproape 400 de oraşe din peste 65 de ţări, contribuind la schimbarea modului în care oamenii călătoresc în mediul urban. Viziunea Uber este de a scoate cât mai multe mașini de pe străzile orașelor. Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, iar începând din februarie 2015, serviciile Uber sunt accesibile şi în România, în Bucureşti.

* http://www.tomtom.com/en_gb/trafficindex/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.