Tzortzis Rallis – despre rolul designului in publicatiile de activism social

0

Tzortzis Rallis vine la Frontline Club București

Frontline Club București, promotor al jurnalismului independent, organizează miercuri, 21 mai,  o dezbatere despre rolul designului în publicațiile de activism social cu Tzortzis Rallis, unul dintre designerii The Occupied Times of London. Dezbaterea “Uniți desenăm și protestăm cu designerul The Occupied Times of London” va avea loc în cadrul Romanian Design Week, la Palatul Camerei de Comerț din București [Str. Ion Ghica, nr. 4], în data de 21 mai, începând cu orele 18:30.

Tzortzis Rallis a studiat graphic design și arte frumoase în Grecia, Spania și Marea Britanie, unde, dupa ce și-a încheiat studiile de masterat, a decis să se stabileasca și să lucreze ca freelancer. Tzortzis folosește comunicarea vizuală în sprijinul inițiativelor sociale și politice. Este susținătorul rețelelor de solidaritate socială grecești, co-designer al ziarului de activism social “The Occupied Times of London” și co-fondatorul Occupy Design UK. În prezent, Tzortzis cercetează grafica de activism modernă în cadrul doctoratului pe care îl face la London College of Communication.

Frontline Club București își propune să devină un punct și un prilej de întâlnire, atât pentru jurnaliștii români, cât și pentru reprezentanții societății civile dornici să dezbată pe marginea subiectelor aflate pe agenda publică, atât în România, cât și la nivel internațional. Programul clubului în perioada februarie – mai 2014 include mai multe proiecții de film, cât și dezbateri media. Frontline Club are ca scop susținerea și promovarea jurnalismului independent și a fost înființat în anul 2003 de către Vaughan Smith, recunoscut jurnalist, cameraman și videoreporter în zone de conflict. De-a lungul anilor, activitatea jurnalistică a lui Smith s-a concentrat pe corespondența de război din Iraq, Afghanistan, Bosnia și Kosovo.

http://www.vaughansmith.com/.

Detalii despre activitățile și despre proiectele Frontline Club regăsiți pe paginile dedicate: http://www.frontlineclub.com/about-us/ http://www.frontlineclub.com/romania/ https://www.facebook.com/FrontlineClubBucharest

Parteneri media: Șapte Seri, Dilema Veche, RFI România, LiterNet.ro, Dela0.ro, Vice România, SUB25, Institute, The Magazine. Frontline Club București este susținut de Fundația Gala Societății Civile.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează