Tururi pietonale gratuite ale cartierului Armenesc în cadrul festivalului „ Strada Armenească”

0

Asociația Cultour, în calitate de partener al festivalului “Strada Armenească”, vă invită la o serie de tururi pietonale gratuite în care vom explora Cartierul Armenesc, în perioada 7-9 august 2015.
Festivalul Strada Armenească este un festival stradal care promovează cultura şi tradițiile armeneşti într-un mod interactiv şi de aceea și tururile noastre vor avea același caracter. Haideți să aflăm istoria armenilor, ce au adus ei în comunitățile românești și care sunt perspectivele comunității în zilele noastre, la pas, pe străzile cartierului.

poza ghid

Având alături “Uniunea armenilor din România” şi “Armenian Youth Organization”, tururile vor avea ca oaspeți de onoare câteva personaje importante din comunitate care ne vor explica mai multe despre credințele, tradițiile și poveștile locului, înțelegând astfel însemnătatea evenimentelor ce sunt găzduite de strada Armenească.

În fiecare zi a festivalului vom porni într-o călătorie care explorează povești de viață ale armenilor, basme din folclor, tradiții și credințe în biserica Armenească, istorii ale străduțelor, vom descoperi casa Melik cea mai veche casă locuibilă din București și multe altele. Apoi, vă invităm să participați la festival gustând din bucatele tradiționale, participând la concertele de muzică tradiţională şi modernă, spectacolele de dans, atelierele de caligrafie şi creaţie şi multe alte activităţi recreative.

Programul tururilor oferite de Asociația Cultour
Vineri 7 August, ora 18:00
Sâmbătă 8 august, ora 10:00
Dumincă 9 august, ora 18:00

Punctul de întâlnire: intrarea în curtea Bisericii Armenești. Ghidul va avea un semn portocaliu.
Durata: aproximativ 1 ora şi 30 de minute.

Fiți la curent cu noutățile despre acest tur alăturându-vă evenimentului pe pagina noastră de Facebook la linkul de mai jos : https://www.facebook.com/events/1601611930102701/

foto tur armenesc

Cum puteți participa?

Vă așteptăm să vă alăturați grupului la fața locului. Rezevarea nu este obligatorie, dar apreciem anunțarea prezenței în prealabil, pentru a estima mai bine numărul participanților.
Pentru întrebări și rezervări, ne puteți scrie la info@asociatia-cultour.ro

Cine sunt ghizii?

Echipa Asociatiei Cultour este formată din ghizi pasionați de oraș și de oameni, mereu deschiși să afle mai multe informații și să le împărtășească tuturor celor curioși să afle mai multe despre acest oraș.
Bucharest Walkabout Free Tours este un proiect al Asociației Cultour și constă în organizarea zilnică (la orele 10:30 si 18:00) de tururi ale orașului. Acestea sunt gratuite și se desfășoară în limba engleză, fiind destinate turiștilor. În cei patru de ani de activitate, am fost gazdele a peste 30.000 de turiști și facem parte din rețeaua celor mai bune tururi gratuite din Europa – United Europe Free Tours. Același concept este prezent și în Brașov prin proiectul Brașov Walkabout Free Tours, turul numărul 1 al orașului conform Tripadvisor.
Logo coultour

De ce facem aceste tururi gratuite?

Dezvoltarea acestor trasee este o continuare a proiectelor Asociației Cultour destinate inițial turiștilor și își propune să aducă descoperirea urbană și istoria, mai aproape de sufletul oamenilor, fie localnici, fie oaspeți. Asociația Cultour are ca scop promovarea potențialului turistic și a valorilor locale prin încurajarea turismului responsabil și accesibil tuturor.
De asemenea Asociația Cultour desfășoară tururi gratuite și activități de descoperire urbană în limba română cu diferite ocazii și tematici. Urmăriți-ne și găsiți mai multe informații pe http://www.bucharest.walkaboutfreetours.com/ www.asociatia-cultour.ro și pe pagina de Facebook Asociatia Cultour.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.