Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tururi pietonale gratuite ale cartierului Armenesc cu ocazia Sărbătorii Vartavar a comunitatii armene

0

Asociația Cultour vă invită la un tur pietonal gratuit în cartierul Armenesc în data de 7 August 2016, cu ocazia Sărbatorii Vartavar a comunității armene – Schimbarea la față.

Partenerul nostru pentru realizarea acestui tur, la fel ca în anul precedent în cadrul Festivalului Strada Armenească,  este “Uniunea armenilor din România”. Alături de ei v-am pregătit o incursiune în credințele, tradițiile și poveștile locului, înțelegând astfel istoria tumultuasă a acestei comunități.

Duminică, 7 August, la ora 10.30, vă aşteptăm în curtea Bisericii Armenești, pentru a porni într-o călătorie care explorează povești de viață ale armenilor, tradiții și credințe în biserica Armenească, istorii  ale străduțelorVom descoperi casa Melik, cea mai veche casă din București, povestea cafelei armenești şi multe altele. Alături de gazdele noastre – “Uniunea armenilor din România”- vom vizita biserica şi vom afla poveștile comunității.

BANNER ARMENESC

Finalul turului va fi … surprinzător pentru noi, dar tradiţional pentru armenii prezenţi la sărbătoare. Vă sfătuim să aveți un tricou de schimb.

Programul : Dumincă 7 August, ora 10:30 – 12:30

Punctul de întâlnire: intrarea în curtea Bisericii Armenești. Ghidul va avea un semn Cultour

Durata: aproximativ 2 ore.

Fiți la curent cu noutățile despre acest tur alăturându-vă evenimentului pe pagina noastră de Facebook  la linkul de mai jos : https://www.facebook.com/events/1768839326734204/

Cum puteți participa?

Vă așteptăm să vă alăturați grupului la fața locului. Rezevarea nu este obligatorie, dar apreciem anunțarea prezenței în prealabil, pentru a estima mai bine numărul participanților.

Pentru întrebări și rezervări, ne puteți scrie la info@asociatia-cultour.ro

Cine sunt ghizii?

Echipa Asociaţiei Cultour este formată din ghizi pasionați de oraș și de oameni, mereu deschiși să afle mai multe informații și să le împărtășească tuturor celor curioși să afle mai multe despre acest oraș.

De ce facem aceste tururi gratuite?

Dezvoltarea acestor trasee este o continuare a proiectelor Asociației Cultour destinate inițial turiștilor prin proiectul Walkabout Free Tours (tururi gratuite zilnice în Bucureşti şi Braşov, în limba engleză. Ne propunem să aducem descoperirea urbană și istoria, mai aproape de sufletul oamenilor, fie localnici, fie oaspeți. Asociația Cultour are ca scop promovarea potențialului turistic și a valorilor locale prin încurajarea turismului responsabil și accesibil tuturor.

Urmăriți-ne și găsiți mai multe informații pe  www.asociatia-cultour.ro și pe pagina de Facebook Asociatia Cultour.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.