Tururi gratuite speciale cu ocazia Zilei Naționale organizate de Guided Bucharest

0

Cu ocazia zilei nationale, Asociatia Cultour  va oferi în weekendul prelungit 28 Noiembrie – 1 Decembrie 2014, tururi pietonale gratuite  locuitorilor capitalei și oaspetilor săi. Prin proiectul Guided Bucharest Free City Tour, ghizii asociației vă invită într-o incursiune in istoria Bucureștiului , dar în special a României, prin participarea la tururile tematice, special create pentru aceasta ocazie. Invitația e deschisă tuturor.

Vă provocăm să descoperiţi oraşul cu ochi de turist. Vă invităm alături de noi să explorați locuri în care s-a scris istorie  și să cunoașteti oameni care au făcut istorie. Traseele sunt gândite, așa cum v-am obișnuit si la tururile organizate cu ocazia “Zilelor Bucurestiului”, într-o manieră interactivă și au ca scop să vă stârnească interesul pentru oraș în continuare.

free tour 3

Programul propus de echipa Guided Bucharest este următorul :

  • Vineri 28 noiembrie și Duminică 30 noiembrie

Unirea și importanța Monarhiei în trecutul țării

Turul pornește din Centrul Vechi, se desfășoară pe Calea Victoriei și vă va deschide apetitul pentru  a cunoaște evenimente și întâmplări  ce au avut loc aici și care au influențat unirea sau evoluția istorică a tării.Viața la curtea regală este de asemenea un subiect fascinant din turul nostru cu accente istorice dar si mai puțin știute despre Bucureștiul regal.

Punct de întâlnire: Piața Sf Anton (în fața Hanului lui Manuc). Ghidul va avea un semn portocaliu
Ora de plecare:

Vineri , 28 noiembrie – 15:00

Duminica, 30 noiembrie – 11:00

Durata: 1-1,5 h

 

  • Sâmbătă 29 noiembrie și luni 1 decembrie

Centrul Vechi – istorii uitate

Printre cele mai noi baruri si restaurante, vom explora locurile uitate de timp unde s-a scris istorie – chiar in Centrul Vechi. Dinamica si contrastele fac Bucureștiul un loc unic si de aceea incursiunea în istorie va fi si mai interesantă conectând trecutul și prezentul într-un tur despre oameni surprinzători din România și clădiri care au găzduit evenimente cruciale pentru istoria acestor locuri.

Punct de întâlnire: Piața Sf Anton (în fața hanului lui Manuc). Ghidul va avea un semn portocaliu
Ora de plecare:

Sambata, 29 noiembrie – 11:00

Luni, 1 decembrie – 15:00

Durata: 1-1,5 h

Pentru întrebări, vă puteti alătura evenimentului si pe facebook – https://www.facebook.com/events/588001234662059/ sau ne puteti scrie la info@guided-bucharest.com

Dezvoltarea acestor trasee vine ca o continuare a proiectului de promovare a Bucureştiului intitulat Guided Bucharest Free City Tour și își propune să aducă descoperirea urbană și istoria, mai aproape de sufletul oamenilor.

Asociatia Cultour are ca scop promovarea potentialului turistic si a valorilor locale prin incurajarea turismului responsabil si accesibil tuturor. Unul dintre proiectele principale este Guided Bucharest Free City Tour care constă în organizarea zilnică (la orele 10:30 si 15:00) de tururi ale orașului. Acestea sunt gratuite și se desfășoară în limba engleză, fiind destinate turiștilor. În cei patru de ani de activitate, Guided Bucharest a fost gazda a aproximativ 20.000 de turiști și face parte din rețeaua celor mai bune tururi gratuite din Europa – United Europe Free Tours. Același concept este prezent și în Brașov prin proiectul Guided-Brașov Free Tour, atractia numarul 1 a orasului conform Tripadvisor.

De asemenea Asociatia Cultour desfasoara tururi gratuite si activitati de descoperire urbana in limba romana cu diferite ocazii si tematici. Gasiti mai multe informatii pe www.guided-bucharest.com si pe pagina de facebook Guided Bucharest – Free City Tours.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.