Tururi gratuite cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei organizate de Bucharest Walkabout Free Tours

0

Cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, sărbătorită în fiecare an în data de 15 mai, Asociația Cultour  va oferi în ziua de 9 mai 2015 și in weekendul 16-17 mai 2015, tururi pietonale gratuite prin care vom descoperi împreună două dintre parcurile capitalei: Herăstrău și Carol. Vă invităm să veniți cu copii, verișori, bunici și nepoți – aceste tururi  fiind gândite să fie distractive și informative pentru toată familia. Haideți să ne bucurăm de aer curat, natură, dar și de istorie, povești sțiute doar de batrânii copaci și să aflăm cum s-au transformat aceste spații urbane de-a lungul timpului.

Programul tururilor tematice gratuite.

free tour 3

Programul propus de echipa Bucharest Walkabout Free Tours este următorul :

  • Sâmbătă , 9 mai 2015

Descoperă Herăstrăul!

O plimbare inedită în parcul Herăstrău în care vom descoperi poveștile sale, transformările de-a lungul timpului, curiozități, istorii uitate și multe altele. La pas, vom explora momente zbuciumate din istorie dar și idei inovatoare in materie de sociologie, vom colora totul în roșu în perioada Stalin dar vom echilibra și cu verdele naturii, obținând o imagine completă și stârnind curiozități. Vă așteptăm cu mic cu mare!

Turul va avea loc în cadrul festivalului ONG fest la care participăm și noi: Asociația Cultour. Vă așteptăm la standul nostru ca să ne cunoașteti – v-am pregătit și alte surprize despre București!

 

Punct de întâlnire: Statuia “Charles de Gaulle”  Ghidul va avea un semn portocaliu
Ora de plecare: 11

Durata: 1 ora

Fiți la curent cu noutățile despre acest tur alăturându-vă evenimentului pe pagina noastră de Facebook : Descoperă Herăstrăul – Tur gratuit in cadrul ONG fest

  • Sâmbătă, 16 mai și Duminică, 17 mai

Parcul Carol – istorii neștiute

Într-unul din cele mai pline de istorie parcuri pe care le găsim în București, ne vom întâlni pentru a explora acest spațiu urban în continuă transformare. Pornim de la vremea când parcul cu iz regal era construit cu motiv de sărbătoare, apoi povestea continuă și în Arenele Romane intră giganții parcului trăindu-și drama în piatră.   Grădini, fântâni și alte monumente dar și proiectele noi care transformă acest spațiu își vor destăinui poveștile cu ajutorul ghidului nostru într-un mod interactiv și prietenos.

Vă așteptăm cu mic cu mare pentru a sărbători Ziua Familiei în parc, explorând împreună Bucureștiul!

Punct de întâlnire: Fântâna cu Zodiac. Ghidul va avea un semn portocaliu
Ora de plecare: 11:00

Durata: 1-1,5 h

Fiți la curent cu noutățile despre acest tur alăturându-vă evenimentului pe pagina noastră de Facebook : Parcul Carol – istorii nestiute. Tur gratuit de Ziua Familiei

Cum pot participa?

Vă așteptăm să vă alăturați turului la fața locului. Rezevarea nu este obligatorie, dar dacă vă puteți anunța prezența ne-ar ajuta să putem estima mai bine numărul participanților.

Pentru întrebări și rezervări, vă puteți alătura evenimentelor si pe Facebook sau ne puteti scrie la bucharest@walkaboutfreetours.com

 Cine ne vor fi ghizi?

Echipa Bucharest Walkabout Free Tours este formată din ghizi pasionați de oraș și de oameni, mereu deschiși să afle mai multe informații și să le împărtășească tuturor.

Bucharest Walkabout Free Tours este un proiect al Asociației Cultour și constă în organizarea zilnică (la orele 10:30 si 18:00) de tururi ale orașului. Acestea sunt gratuite și se desfășoară în limba engleză, fiind destinate turiștilor. În cei patru de ani de activitate, am fost gazdele a peste 25.000 de turiști și facem parte din rețeaua celor mai bune tururi gratuite din Europa – United Europe Free Tours. Același concept este prezent și în Brașov prin proiectul Brașov Walkabout Free Tours, turul numărul 1 al orașului conform Tripadvisor.

Dezvoltarea acestor trasee vine ca o continuare a proiectelor Asociației Cultour destinate inițial turiștilor și își propune să aducă descoperirea urbană și istoria, mai aproape de sufletul oamenilor, fie localnici, fie oaspeți. Asociația Cultour are ca scop promovarea potențialului turistic și a valorilor locale prin încurajarea turismului responsabil și accesibil tuturor.

De asemenea Asociația Cultour desfășoară tururi gratuite și activități de descoperire urbană în limba română cu diferite ocazii și tematici. Urmăriți-ne și găsiți mai multe informații pe www.bucharest.walkaboutfreetours.com și pe pagina de Facebook Guided Bucharest – Free City Tours.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează